Читај ми!

Са свима равноправно

Селектору кадетске фудбалске репрезентације Србије Миловану Ђорићу не свиђа се жреб за такмичење, али Србија је, како каже, спремна да са свима одигра равноправно.

Без обзира што нисмо играли квалификације, већ само пријатељске мечеве, то нам не може бити предност у овој ситуацији. Званични сусрети су ипак нешто друго, казао је Ђорић на конференцији за новинаре у Новом Саду.

ЕП за играче до 17 година, чији је Србија домаћин, почиње у уторак, а тим који тренира Ђорић је у А групи са Француском, Енглеском и Данском.

"Ово ће бити дивна прилика за афирмацију младих играча, јер ће многи од њих, после шампионата, бити уписани у нотесе великих европских клубова", казао је Ђорић и додао да је овај турнир одлична прилика и за национални фудбалски савез.

"ФС је за овај шампионат изабрао најбоље центре у Србији, доста се радило са школама и медијима. Ово такмичење је велики тест за нас, да у наредним годинама добијемо неки већи турнир", закључио је Милован Ђорић.

Поред Новог Сада, утакмице ЕП играће се у Београду, Инђији и Смедереву.

Селектор Француске Патрик Гонфалон рекао је да је његов тим дошао спреман да покаже да може да буде најбољи када је то најпотребније.

"Чекају нас три јаке утакмице са познатим ривалима, а видећемо шта ће нам такмичење дати", рекао је Гонфалон.

Селектор браниоца титуле, Енглеске, Џон Пикок рекао је да су сви тимови сличног квалитета.

"Имали смо тешке квалификације са Белгијом и Шпанијом. Имамо три сјајна противника у групи, неће нам бити лако да добро да одбранимо титулу. Рано је говорити о трофеју, јер су тимови у групи сличног квалитета, али на све гледамо са оптимизмом", навео је Џон Пикок.

Селектор Данске Томас Франк рекао да његова екипа има велики потенцијал и да се нада изненађењу против тимова са "традицијом у фудбалу".

"Жреб није могао да буде тежи за нас, али верујем да ћемо некоме бити црна рупа", истакао селектор Данске.

У уторак од 15 сати у Новом Саду у првом колу играју Србија-Данска, а у исто време у Инђији састају се Француска-Енглеска. У групи Б од 17 сати у Смедереву играју Немачка-Холандија, а у Београду се састају Чешка-Румунија.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи