Читај ми!

Победа Партизана у Јагодини

Фудбалери Партизана у првој утакмици 25. кола Јелен Суперлиге савладали су у Јагодини домаћи тим са 2:0 (1:0). Партизан је овом победом "побегао" другопласираној Црвеној звезди на шест бодова разлике, пет кола пре краја Супер лиге. Војводина победила у Новом Саду екипу Рада са 2:0.

Голове за Партизан постигли су Младен Крстајић у 8. и Принс Тејго у 73. минуту. Црно-бели су рано стигли до предности, након корнера који је извео Стефан Бабовић и прецизног ударца главом капитена Крстајић.

После водећег гола Партизан је имао неколико прилика да дуплира предност, али су се обрукали Тејго и Звонимир Вукић. Из петерца противничког казненог простора њих двојица шутирали су преко или поред гола.

Домаћи тим најбољу шансу за изједначење, при вођству Партизана од 1:0, имао је у 48. минуту, када је Бојан Бељић шутем са 17 метара погодио пречку. Претходно је у 34. минуту Милан Бојовић покушао ударцем главом, али је одлично интервенисао голман гостију Владимир Стојковић, док је у последњем минуту првог полувремена Срјдан Новковић шутирао поред гола после добре асистенције Перице Огњеновића.

У 58. минуту Принс Тејго је савладао голмана Јагодине Марка Шимића, али је тај погодак поништен због офсајд позиције. Репрезентативац Гане дошао је до лопте после шута Стефана Бабовића и одбране Шимића, међутим, био је у недозвољеној позицији. Нападач Партизана у стрелце се уписао у 73. минуту после асистенције Бабовића, који је са ивице шеснаестерца послао лопту у простор за Тејга. Он је шутирао поред истрчалог голмана Шимића.

Новосађани су се након пораза од ОФК Београда у прошлом колу вратили на победнички колосек тријумфом над Радом на домаћем терену. Голове вредне три бода и поравнања на табели са другопласираном Црвеном звездом, која има утакмицу мање, постигли су млади Мирослав Стевановић у 60. и Антви Јао у 90. минуту.

Најпријатније изненађење приредили су "зебре" из Чачка које су у најсевернијем граду наше државе биле боље од домаћег Спартака захваљујући Душану Петронијевићу и Јовану Дамјановићу. Утешни погодак за Суботичане постигао је Срђан Вујаклија. Тријумф Борца добија на тежини када се има у виду да су Чачани од 70. минута играли са играчем мање.

Већ отписани Чукарички несрећно је у испустио први боде у пролећном делу сезоне, с обзиром да су "брђани" против прептоследње Инђије примили гол у надокнади времена.

Резултати утакмица:

Јагодина: Јагодина - Партизан 0:2 (0:1)
Стрелци: Крстајић у деветом и Тејго у 73. минуту

Нови Сад: Војводина - Рад 2:0 (0:0)
Стрелци: Стевановић у 60. и Јао у 90. минуту

Суботица: Спартак - Борац Чачак 1:2 (1:1)
Стрелци: Вујаклија у 39. за Спартак, а Петронијевић у 35. и Дамјановић у 50. минуту за Борац Чачак

Београд: Чукарички - Инђија 1:2 (0:1)
Стрелци: Петронијевић у 57. за Чукарички, а Јовановић у 11. и Исидоровић у 90. минуту за Инђију.

Смедерево: Смедерево - ОФК Београд 1:0 (0:0)
Стрелац: Стојановић у 57. минуту.

Београд: БСК Борча - Слобода 0:1 (0:1)
Стрелац: Василић у 27. минуту.

Ивањица: Јавор - Металац 1:0 (0:0)
Стрелац: Хаџибулић у 63. минуту.

Црвена звезда ће сутра од 18 часова у Београду дочекати тим Хајдука из Куле.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи