Читај ми!

Партизанова утакмица сезоне

Тренер фудбалског клуба Партизан Александар Станојевић изјавио је да његов тим против Јагодине игра најважнију утакмицу у сезони. Црно-бели у суботу у 25. колу Јелен Супер лиге гостују Јагодинцима са којима у последње време, традиционалано, тешко излазе на крај. Јагодинци спремили тактику за победу. Меч се игра од 15.00, уз директан пренос на нашем Првом програму.

Тренер црно-белих позвао је навијаче да у што већем броју дођу у Јагодну и помогну да се забележи нови тријумф. У табору Партизана свесни су да су надомак дупле круне, али и да посао још није завршен. Пет кола је до краја и утакмица финала купа против Војводине.

"Максимално смо концентрисани и опрезни, јер желимо да остваримо победу и направимо велики корак према циљу, а то је освајање титуле. Подршка са трибина нам је неопходна и замолио бих навијаче из целе Србије да, уколико су у могућности, дођу на утакмицу и помогну нам у кључном моменту. Волео бих да играмо у амбијенту који ће подсећати на минули дерби", рекао је Станојевић.

Партизан ће у Јагодини играти без повређених Саше Илића и Александра Лазевског, а њихова места у стартних једанаест заузеће Немања Томић и Џозеф Кизито.

"Обојца ће нама много недостајати, али надам се њиховом брзом опоравку и да ће бити спремни за финале Купа против Војводине", казао је он.

Станојевић је истакао да, без обзира на то што његов тим има три бода предности у односу на Црвену звезду и да се пласирао у финале националног Купа, још увек ништа није освојио.

"Близу смо дупле круне, али морамо да будем свесни да постоји опасност да останемо без оба трофеја. Не заборавите да нас је Војводина оба пута победила у првенству, а да до краја имамо још пет тешких утакмица".

Стратег тима из Хумске је додао да у овом тренутку не размишља о плановима за следећу сезону и појачањима за Лигу шампиона.

"Каква црна појачања! Мислим само на Јагодину. Али, без бриге, има ко ће о томе да мисли", закључио је Станојевић, који се после конференције упознао са легендарним голманом Бором Милутиновићем који је данас посетио Партизан и разговарао са председником Ђурићем.

Шкоро: Партизану парирамо у свим елементима игре

Шеф стручног штаба Јагодине Јовица Шкоро изјавио је да ће његов тим "Партизану парирати у свим елементима игре".

"Играчи који буду изашли на терен биће надахнути да се прикажу у најбољем светлу. Ући ћемо у меч отвореног гарда и резултат ће доћи сам по себи", истакао је Шкоро на конференцији за новинаре.

Он је напоменуо да његов тим не потцењује Партизан, али га ни не прецењује. "Очекујем да моји играчи дају максималан учинак, јер ћемо само тако остварити повољан резултат", истакао је Шкоро.

Првотимац Јагодине Јосип Пројић је нагласио да је Партизан фаворит, "али ако нас 11 који истрчимо на терен дамо максимум, имамо право да се надамо позитивном резултату. Партизан није баук, фудбал се не игра само у Београду, игра се и у Јагодини", рекао је Пројић и истакао да Јагодина зна да игра и може да победи велике противнике. "Играчи су орни и спремни да дају све од себе. На плашимо се Партизана", закључио је Пројић.

У Управи клуба кажу да "улазнице иду као алва" и очекују пун стадион који прима око 11.000 гледалаца. Такође, велики број карата купују навијачи Црвене зведзе из овог дела Србије, и очекују да "делије највијају за Јагодину". Део карата за овај сусрет продаје се и на стадиону Партизана у Београду.

Утакмица Јагодина - Партизан игра се на Градском стадиону Јагодинског спортског савеза под Ђурђевим брдом, а почетак је у 15 сати. Директан пренос је на нашем Првом програму.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи