Звезда не верује двојици судија

Црвена звезда сумња у објективност судија Мажића и Јованетића, рекао је портпарол клуба Марко Николовски. Одлука о судијама за дерби биће донета у петак, најавио председник Судијске комисије ФСС, Богољуб Степановић. Он је рекао да из Звезде нису послали нису послали никакав допис о евентуалном изузећу судија.

Како се фудбалско првенство ближи крају, све чешћа тема спортске штампе у Србији су судије Јелен Супер лиге. Још се није слегла прашина око утакмице у Суботици, коју је Партизан добио са 2:1, а судијске одлуке на том мечу као да су покренуле лавину коју је сад немогуће зауставити.

Црвена звезда је саопштила да нема поверења у судије Милорада Мажића и Бошка Јованетића, који би могли да суде у предстојећем дербију. У саопштењу клуба се напомиње да "црвено-бели" не желе да одлучују да ли је неко добар или не, али да сумњају у објективност Мажића и Јованетића.

"За оцењивање судија постоје надлежни органи Судијске организације, која се налази под окриљем Фудбалског савеза Србије. Кад је Милорад Мажић у питању, ми не верујемо у његове добре намере, објективност и жељу да на утакмицама које суди победи спорт. Исти став имамо и према судији Бошку Јованетићу" рекао је Црвене звезде, Марко Николовски за Бету.

Он је додао да Црвена звезда поштује рад других судија у веома тешким околностима и притисцима којима су изложени.

"Црвена звезда не одређује судије за утакмице, а они који то чине треба да воде рачуна да ли бирају арбитре у које ће сви актери сусрета имати поверење, поштовати њихов ауторитет и тако допринети да победи фудбал или ће одређивати спорне особе које су раније показале да постоје ствари и обавезе које су им важније од спорта".

У Црвеној звезди сматрају да судија својим одлукама може да упропасти меч или допринесе његовом квалитету и зато он мора да има поверење актера утакмице, јер у том случају ако погреши нико му то неће узети за зло.

Одговорност није на нама, већ на онима који ће доносити одлуке о избору судија. Ми само играмо фудбал - закључио је Николовски.

Председник Судијске комисије Фудбалског савеза Србије Богољуб Степановић рекао је да ће коначна одлука о судијама за дерби бити донета у петак. Он је додао да ни Звезда ни Партизан нису послали никакве дописе о изузећу судија, тако да постоји шанса да дерби суди и Мажић.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи