Зенит на минус два

Фудбалски шампион Русије Зенит из Санкт Петербурга кажњен је губитком првенствене утакмице против московског ЦСКА службеним резултатом 3:0 због непоштовања правила, у тиму није било играча испод 21 године, иако то стоји у правилнику лиге. Зенит пао са другог на пето место на табели.

Тренер Зенита италијански стручњак Лућано Спалети, на мечу одиграном у недељу у Санкт Петербургу (1:1), није уврстио у састав ниједног домаћег играча млађег од 21 године, како налажу правила руске Премијер лиге.

Фудбалска федерација Русије због кршења те обавезе казнила је националног првака и новчано са 200.000 рубаља (7.100 евра).

Након казне Зенит је са другог пао на пето место првенствене табеле и заостаје два бода за водећом екипом Волге из Нижњег Новгорода. Трећепласирани ЦСКА такође заостаје два бода за лидером шампионата.

Због пропуста на недељној утакмици клупском администратору Зенита Владиславу Радимову уручен је отказ, а клуб се неће жалити на казну националне федерације.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи