Дмитровић о намештаљкама

Више пута су ми појединци, у разговорима у четири ока, нудили да учествујем у намештању мечева. Сваки пут сам им одговарао да ја то не радим и сваки пут сам играо најбоље што могу. Они су, међутим, сигурно проналазили друге играче који су били спремни на то, рекао је бивши капитен Борца Бобан Дмитровић.

Сви су до сад нагађали да у српском фудбалу има намештања, а први ко је јавно проговорио о томе је бивши капитен чачанског Борца Бобан Дмитровић, који је у интервјуу за Прес јавно говорио о притисцима које је трпео пред поједине мечеве.

Дмитровић је оптужио генералног секретар Заједнице клубова Јелен Супер лиге Миодрага Јанковића да је тражио од њега да се не труди превише пред последњу утакмицу прошлогодишњег првенства против Чукаричког, коју је Борац изгубио са 1:0.

"Пред меч последњег кола прошле сезоне против Чукаричког на Бановом брду, у тренутку док сам излазио на терен, генерални секретар Заједнице Суперлиге ми је добацио: 'Бобане, не мораш да запињеш много данас'. Изгледа да му је интерес био да Чукарички остане у лиги, а да испадне неко други" рекао је Дмитровић за Прес.

Он је рекао да то није једини пут да му је неко "саветовао" да не игра на свом максимуму.

"Више пута су ми појединци, у разговорима у четири ока, нудили да учествујем у намештању мечева. Сваки пут сам им одговарао да ја то не радим и сваки пут сам играо најбоље што могу. Они су, међутим, сигурно проналазили друге играче који су били спремни на то", каже Дмитровић.

Бивши капитен Чачана је рекао и да Звезда и Партизан од њега никад нису тражили да "прода" меч, али да је после ремија прошле године са Звездом, добио 2.000 евра од Партизана, као премију за "откинута" два бода црвено-белима.

"Никад нисам крио да сам приврженији Партизану него Звезди...Међутим, немам разлога да лажем. Звезда и Партизан ми никад нису предлагали намештање мечева, били су то људи из неких других клубова. Једино што могу да кажем је да сам прошле сезоне имао премију од Партизана у случају победе или ремија у сусрету са Звездом. После 0:0 узео сам 2.000 евра, а колико је Партизан укупно дао Борцу, не знам. Помињале су се цифре од 30.000 до 60.000 евра. Једино што ми није било право је што тај новац нисмо добили преко благајне клуба, већ на руке. Не видим због чега би се то радило на тај начин", нагласио је Дмитровић.

Дмитровић је "отворио душу" после одлуке Арбитражне комисије да му Борац, уместо 12.000, дугује 8.333 евра.

Због изнетих тврдњи против Бобана Дмитровића је Фудабалски савез Србије покренуо дисциплински поступак. Осим Дмитровића ФСС је покренуо поступак и против Саве Милошевића, због изјава изречених у медијима протеклих неколико дана, а које се односе на регуларност првенства.

Како је саопштено на званичном сајту ФСС-а Дисциплинска комисија "реаговала је по службеној дужности, а због низа изјава и непроверених тврдњи које су Дмитровић и Милошевић у разним медијима износили претходних дана".

Председник Дисциплинске комисије ФСС Слободан Пајовић изјавио је да је "седница још раније заказана за петак и да ће по хитном поступку размотрити њихове изјаве".

"У случају да током расправе установимо да они више нису чланови фудбалске организације, онда ћемо по службеној дужности доставити цео случај надлежним органима полиције и правосуђа", истакао је Пајовић.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи