Читај ми!

Дуел саопштењима

Поводом саопштења које је ФК Спартак издао после утакмице против Партизана и пораза од 2:1 у Суперлиги Србије, огласио се и београдски клуб, својим саопштењем.

И ми у ФК Партизан смо желели да на миру анализирамо ток утакмице и судијске одлуке, али и да сачекамо експертизе независних стручњака у специјализованим телевизијским емисијама које су својим објективношћу стекле ауторитет у српској фудбалској јавности. Све независне експертизе доводе до једног закључка: Судијска тројка на челу са Милорадом Мажићем није ниједном повредила правила фудбалске игре, све битне одлуке су донете исправно и крајњи исход утакмице није последица судијских грешака!

Случај „Суботица" који се непотребно и без основа продукује све нас поучава да се радикалне оцене о суђењу не могу доносити на основу реакција публике, која никада није објективна нити стручна да оцењује суђење, или на основу незадовољства резултатом. Коначну оцену о суђењу могу донети само независни експерти на основу темељне анализе „спорних" ситуација. Руководство ФК Спартак Златибор вода има право да жали због пораза, да га сматра несрећним или по приказаној игри незаслуженим, али нема право да износи оптужбе без основа и тиме иде на руку оном делу јавности који, нажалост, није наклоњен српском фудбалу и користи сваки повод да га оцрњује.

Фудбалском клубу Партизан не требају „двоструки аршини" у односу на тзв. „мање" клубове, нити смо у заблуди у погледу квалитета играчког кадра који поседујемо. Годинама уназад нисмо европско такмичење завршили у првим колима, па се не препознајемо у том делу саопштења ФК Спартак Златибор вода и није нам јасно зашто се доводимо у такав контекст.

У ближој прошлости више пута смо упозоравали на обичај да се у завршном делу такмичарске сезоне када се одлучује коначни исход првенства звучним саопштењима и оптужбама на рачун судија, регуларности и сл. врши притисак на органе надлежне за вођење такмичења. Још једном апелујемо на све којима је стало до напретка српског фудбала да фудбалску организацију и органе ослободе сваког притиска и омогуће им да своје послове обављају у складу са прописима, стручно и објективно. Играчи и руководство ФК Партизан су навикнути на притиске и вербалне провокације и они нас додатно мотивишу да сопственим квалитетима остваримо такмичарске циљеве, као што је био случај претходних година", каже се у саопштењу ФК Партизана.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи