Спартак издао саопштење

Поводом меча фудбалске Суперлиге Србије, у ком је Спартак изгубио од Партизана резултатом 2:1, руководство фудбалског клуба из Суботице издало је саопштење за јавност, које вам у целини преносимо.

Поштовани,

Фудбалски клуб Спартак Златибор вода након преспаване ноћи и у миру прегледаног снимка целог тока првенствене фудбалске утакмице 21. кола Јелен Супер лиге Србије између ФК Спартак Златибор вода Суботица и ФК Партизан Београд издаје следеће саопштење за јавност.

Руководство Фудбалског клуба Спартак Златибор вода не може се отети утиску да је једна предивна фудбалска манифестација коју је на самом стадиону, као и путем ТВ пријемника посматрало више од 100.000 гледалаца, по ко зна који пут, још једном, чудним одлукама главног арбитра наведене утакмице озбиљно пољуљала ионако већ нарушено поверење у домаћи фудбал. Најискренију потврду ове наше тврдње представља и спонтана реакција објективне публике у Суботици, која је од момента олако досуђеног и по нама непостојећег казненог ударца за гостујућу екипу, до самог краја исте гласно изражавала своје мишљење о тој одлуци главног судије утакмице. На њихово велико разочарење, да невоља буде још већа, до самог краја утакмице непримерена одлука уперена против популаризације нашег фудбала није била и једина на истој, јер је главни судија у својој решености да сам креира коначан исход исте у два наврата наводне прекршаје у зони шута, а по правилу пропраћене театралним падовима гостујућих играча карактерише као прекршаје што се на крају испоставља да су и биле пресудне за коначан исход утакмице.

Руководећи људи ФК Спартак Златибор Вода оправдано постављају питање сврхе, мотива и улагања у најпопуларнију споредну ствар на свету, када се ускраћује основна елементарна ствар у фудбалу - право на победу. Овим се ни мало не жели омаловажавати реноме противника и њихов квалитет, већ се само жели указати на чињеницу да изгледа у нашем фудбалу Давид нема шта да тражи пред Голијатом.

Исто тако било би крајње коректно да ФСС, уважавајући у потпуности стручне људе у судијској организацији, изврши експертизу суђења нашег најбољег судије, који је на овој утакмици репрезентовао и бранио високи рејтинг који му је ФИФА доделила.

Руководство ФК Спартак Златибор вода се пита да ли сви они који одлучују у српском фудбалу, било у судијској организацији или у самом ФСС осећају кривицу ако на следећу овакву утакмицу дође дупло мање публике која је сита неправедних и провидних утакмица и мисле ли да стварно чине услугу великим клубовима који завршавају првенство у заблудама.

Заблуде се расветле на најболнији начин и завршавају у првим колима европских такмичења.

Уз најискреније жеље да се из домаћег фудбала једном за свагда елиминишу дубоко укорењени двоструки судијски аршини примењиви посебно за велике, а посебно за мале, те да ће ово саопштење наићи на одобравање целокупне спортске јавности, поздрављамо све истинске заљубљенике у домаћи клупски фудбал.

Руководство ФК Спартак Златибор вода

Број коментара 75

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи