Читај ми!

Арсенал добија новог власника

Арсенал је потврдио да је амерички бизнисмен Стен Кренке послао понуду којом би постао већински власник "тобџија" са 62,89% акција клуба.

Арсенал је последњи клуб из "велике четворке" енглеског фудбала који је у власништву једне британске компаније, али након што је Стен Кренке откупио акције Денија Фишмена и Нине Бресвел Смит, и „тобџије" су на рубу преузимања.

Кренке већ поседује НБА клуб Денвер Нагетс, НХЛ екипу Колорадо, НФЛ клуб Сент Луис Ремс, као и МЛС тим Колорадо Репидс, а сада планира да на списак свог спортског царства вредног 900 милиона фунти дода и лондонски Арсенал.

Кренке је договорио куповину остатка већих деоница, што значи да ће остати једини власник поред руског милијардера Алишера Ушманова, који поседује 27% Арсенала. Амерички бизнисмен планира куповину и преосталог удела власнштва, како би постао једини човек који поседује акције "тобџија".

Извештај са берзе открива да Кренкеова куповина неће увести Арсенал у дугове, пошто је Американац спреман да настави досадашњу финансијску политику лондонског клуба, која није захтевала превелика улагања.

"Узбуђен сам због прилике да повећам своје учешће у Арсеналу. То је фантастичан клуб са богатом историјом и одличним менаџером Арсеном Венгером. Намеравам да наставим богату традицију и да поведем клуб ка новим успесима. Одушевљен сам што је Питер Хил-Вуд прихватио да настави са послом директора", изјавио је 63-годишњи Кренке.

Амерички бизнисмен се на крају захвалио и деоничарима који су пристали да продају своје делове власништва над Арсеналом.

"Посебно се захваљујем управи, Денију Фишмену и његовој породици, као и Нини Брејсвел-Смит и њеној породици, пошто су ми указали поверење и дозволили мени и мојој компанији да наставимо са овим узбудљивим послом", закључује Кренке.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи