Партизан се провукаo

Партизан преокренуо резултат. Домаћин доказао да је тврд орах на свом терену. Фудбалери Партизана победили су у Суботици Спартак са 2:1. "Црно-бели" до изједначења дошли из сумњивог једанаестерца. Томић решио сусрет фантастичним голом из слободног ударца.

Спартак је повео у 53. минуту голом Марка Мирића, Партизан је изједначио преко Радосава Петровића из једанаестерца у 69. минуту, а победу актуелном шампиону Србије донео је Немања Томић, у трећем минуту судијске надокнаде времена голом из слободног ударца.

Прву прилику на утакмици имали су домаћи играчи у четвртом минуту, када се у шанси после грешке одбране Партизана пред голманом "црно-белих" нашао Срђан Вујаклија, али је слабо шутирао, па је Владимир Стојковић без проблема ухватио лопту.

Фудбалери Партизана су прву шансу имали у 22. минуту, када се Стефан Бабовић ослободио чувара и добро додао до Принса Тејга, али је репрезентативац Гане искоса са десне стране шутирао поред гола. До краја полувремена, екипе нису створиле ниједну озбиљнију шансу.

Спартак је повео у 53. минуту. Торбица је извео корнер, лопта је поред играча оба тима у шеснаестерцу дошла до Мирића који је био на другој стативи и без проблема је убацио у мрежу.

Партизан је после тога нападао, али без праве прилике. "Црно-бели" су до изједначења дошли у 69. минуту, после сумњивог једанестараца, након што је на ивици шеснаестерца оборен Илијев, а прецизан са беле тачке био је репрезентативац Петровић.

Претходно је Ивица Илиев добро прошао по левој страни и ушао у казнени простор, где је пао после дуела са Мирићем, а судија Милорад Мажић показао је на пенал.

Петровић је био прецизан са беле тачке и тако постигао свој девети првенствени гол.

У следећем нападу, Спартак је могао до новог вођства, али је Мирић био непрецизан. "Црно-бели" су у завршници утакмице нападали, а одличну прилику у 90. минуту промашио је Илиев, када је после центаршута Саше Илића шутирао главом, али је голман Спартака избио лопту.

Партизан је до победе дошао у трећем минуту судијске надокнаде времена, када је после прекршаја над Илићем, Томић сјајно извео слободан ударац и савладао голмана Алексића и донео свом тиму важна три бода у борби за одбрану титуле.

У следећем колу, Партизан ће бити домаћин Војводини, а Спартак ће играти на гостовању против Хајдука из Куле.

Број коментара 84

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи