Пижон нема дилему

Селектор фудбалске репрезентације Србије Владимир Петровић Пижон нема дилеме кога ће позвати у тим за утакмице против Естоније и Италије и најавио формирање Б селекције.

"Дефинитивно, више немам дилему ко ће бити на списку. Склопио сам све коцкице, а можда сам зато сада и боље расположен. Једино још нисам баш сто одсто сигуран којих 11 играча ће да истрчи на терен", рекао је Петровић на дружењу са новинарима београдских редакција, што је нова пракса коју је увео Фудбалски савез Србије.

Он је најавио да ће ускоро формирати Б селекцију, састављену од играча из домаће лиге.

"Правићемо и Б репрезентацију, с момцима из наше лиге. Већ смо имали разговоре око играња пријатељског меча против Саудијске Арабије у новембру. То је добро, јер ако се повреди неко из А тима, имаћемо играча из Б селекције, који ће моћи да покрије то место", навео је Петровић.

Селектор Србије у петак ће саопштити списак играча за утакмице против Естоније и Италије у квалификацијама за Европско првенство 2012. године.

"О противницима ћемо више причати у петак. Али, могу да вам кажем да сам одгледао две утакмице Естоније. Против Шпаније у последњем колу квалификација за прошли Мундијал екипа Естоније је играла храбро и отворено, а против Италије су већ играли другачије. Не смемо никог да потценимо, па последњи пример су одбојкаши који су изгубили од Канаде", истакао је Петровић.

Он је додао и да не жели да прича о појединачно сваком играчу који би могао да се нађе у националном тиму.

"Важно је да играчи поново осете добру атмосферу и да репрезентација направи добар резултат. Не желим сада да причам ни о Клеу, ни о Стојковићу, ни о другим играчима. Такве приче скрећу пажњу са важних ствари", казао је Петровић.

Селектор Србије уживо je гледао утакмицу Партизан-Арсенал у Лиги шампиона.

"Партизан је добро почео меч, а можда га је судија оштетио у првих 15 минута за један пенал. Да је тада показао на белу тачку, ко зна како би се утакмица одвијала. Ипак, не би требало да се 'вадимо' на суђење. Дуел против Арсенала је био веома поучан за младе играче Партизана који немају превише међународног искуства", рекао је Петровић, који је својевремено играо за поменути лондонски клуб.

Петровић је додао и да му је драго што је утакмица и гостовање навијача из Енглеске прошло без инцидената.

"Синоћ је био празник фудбала, сви живе за такве утакмице. Драго ми је и што су навијачи Партизана и Арсенала пре меча заједно пили пиво. То би требало да постане пракса, да се више нико не плаши доласка у Београд", закључио је Петровић.

Репрезентације Србије у трећем колу Ц групе квалификација за ЕП игра 8. октобра против Естоније у Београду. Четири дана касније "орлови" у Ђенови играју против Италије.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи