Мурињо и Гвардиола незадовољни

Публика у Шпанији је навикла на атрактивну игру и велики број голова, а Реал и Барселона ове сезоне не приказују партије какве су имали претходних година. Тренери шпанских гиганата, Жозе Мурињо и Пеп Гвардиола траже од својих нападача да поправе ефикасност.

Иако смо навикли да их гледамо како пуне мреже противника у домаћем првенству, игре Реала и Барселоне на почетку сезоне не подсећају на оне виђене претходних година.

У првих пет кола домаћег прврнства обе екипе су направиле неколико киксева, а шпански гиганти, и поред вансеријских нападача имају велике проблеме у реализацији.

Нападачи Реала су на суботњем мечу против повратника у лигу, екипе Левантеа имали велики број шанси, али су се прописно се испромашивавши, не успевши на крају да постигну погодак.

Пре меча са Реалом, екипа Левантеа је примила чак десет погодака, па невероватно звучи чињеница да нападачи мадридског клуба нису успели да затресу мрежу.

Лоша реализација у овом колу само је наставак лоше ефикасности Реаловог напада која траје од самог почетка сезоне. Мадриђани су у првих пет кола домаћег првенства постигли само шест голова, док су још два поготка постигли на мечу Лиге шампиона против Ајакса.

Тренер "краљевског клуба", Жозе Мурињо признао је, после ремија у суботу против Левантеа, да је забринут због лоше ефикансости екипе.

"Против Левантеа смо створили смо много шанси, неке су биле веома изгледне, и наравно да сам забринут што их нисмо искористили. Одбрана екипе је солидна, и примила је само један гол, немамо проблема у тактици, али не постижемо голове. Ефикасност је једина моја брига", нагласио је Мурињо.

Лоша ефикасност екипе не мучи само Муриња, незадовољан досадашњим учинком својих нападача је и тренер Барселоне Пеп Гвардиола.

Екипа коју је претходних неколико сезона одликовала атрактивна игра са доста шанси и постигнутих голова, ове године је далеко од тога.

Без Месија у екипи, Барса је успела да у гостима савлада Атлетик Билбао резултатом 3:1, али резултат не одражава реално стање на терену. Барса је успела да пробије одбрану противника са играчем више, а већи део утакмице се мучила са одбраном Баскијаца.

Чак и са Месијем у тиму, Каталонци нису одушевили игром на претходним мечевима. На пет утакмица домаће лиге Барса је постигла девет погодака, што на први поглед изгледа као сасвим пристојан учинак, ипак, екипа све теже излази на крај са одбранама тимова из средине и са дна табеле.

Пеп Гвардиола је због тога тражио од својих нападача већу концентрацију када се нађу у гол шанси.

"Морамо показати више жеље и амбиције да постигнемо гол. Када се направи прилика у противничком петерцу она мора да се искористи", нагласио је незадовољни Гвардиола.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи