Фуриозни Мајнц

Неочекивани лидер Бундеслиге, екипа Мајнца, наставила је са сјајним играма и савладала званичног шампиона Бајерн, резултатом 2:1. Дортмунд други на табели, после јоп једне убедљиве победе. Кузмановић стрелац, али је Штутгарт поражен код куће.

Фудбалери Мајнца савладали су вечерас у Минхену актуелног немачког првака Бајерн са 2:1 и шестом победом на исто толико утакмица ове сезоне учврстили се на лидерској позицији на табели Бундеслиге.

Неочекивани лидер првенства Мајнц повео је голом Самија Алагуија у 15.минуту. Бранилац титуле првака Немачке Бајерн потом је преузео иницијативу, имао више изгледних прилика за погодак, али је изједначио тек после аутогола Боа Свенсона у 45. минуту.

Свенсон је желео да једну дубинску лопту Марка ван Бомела главом врати свом голману, али је погрешно проценио ситуацију и преварио Кристијана Веткла за 1:1.

Три бода Мајнцу, ипак, донео је гол Адама Салаја у 77. минуту када је Мађар примио пас са леве стране и из окрета поставио коначан резултат.

Мајнц се задржао на челу Бундеслиге са максималних 18 бодова, три више од Борусије из Дортмунда, која је на гостовању код Сент Паулија победила са 3:1 уз два гола Кевина Гроскројца и погодак Шинђија Кагаве.

Три бода на страни освојио је и Бајер из Леверкузена, који је савладао Штутгарт са 4:1 головима Самија Хипије, Артура Видала, Хана Балича и Сиднија Сема.

Српски репрезентативац Здравко Кузмановић постигао је утешни гол за Штутгарт, који је од 31. минута имао играча мање на терену због искључења Маура Каморанезија.

Вицепрвак Немачке Шалке у 87. минуту је избегао пораз у сусрету са Борусијом из Менхенгладбаха у Гелзенкирхену, 2:2. Борусија је после првог полувремена водила са 2:0, али су тек четврти бод Шалкеу у сезони донели голови Клас-Јана Хунталеара и Раула.

Теофанис Гекас и Крис донели су Ајнтрахту победу над Нирнбергом од 2:0 у Франкфурту.

Келн и Хофенхајм су синоћ играли нерешено 1:1 у првом мечу кола.

У последњем мечу дана у Бремену, Вердер је савладао Хамбург, резултатом 3:2.

Волфсбург ће сутра дочекати Фрајбург, а Кајзерслаутерн ће бити домаћин Хановеру.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи