Антић: Победио је Караџићев его

Ово што преживљавам убило би слона, а не Радомира, каже бивши селектор Радомир Антић. Мислио сам да ће разум превладати, да лични его Томислава Караџића није изнад свих у Савезу, али сам био у заблуди. Пижону остављам сјајне људе и играче. Ово није "збогом", него "до виђења" српском фудбалу, каже Антић за "Независне новине".

После две године на клупи "орлова", Радомир Антић је морао да напусти позицију након сукоба са Фудбалским савезом Србије. Растанак, као и сваки други, није био нимало лак, а пале су и бројне тешке речи.

Антић је, у интервјуу за "Независне новине", рекао да ће ипак бити потребно још много времена  како би "ране потпуно зарасле".

"Никада ми није било теже за 43 године, колико сам у фудбалу. Ово што сам преживео и још преживљавам убило би слона, а не Радомира. Тешко ми је, не толико због тога што сам морао да напустим клупу Србије већ због начина на који сам морао да одем. Тај бол је неподношљив, али неће ме сломити", прича Радомир Антић, тренер чија каријера говори више од речи.

Стиче се утисак да је Радомир Антић знао шта му се спрема, дакле, није се изненадио, али га је отказ итекако погодио.

"Све се мање-више знало још након Светског првенства у Јужној Африци. Радили су ми иза леђа и чекали само погодан тренутак да ме смене. Истина је да сам очекивао овакав расплет, али ипак сам остао шокиран и повређен. Мислио сам да ће разум превладати, да лични его председника Фудбалског савеза Томислава Караџића није изнад свих у Савезу, али сада је јасно да сам био у заблуди", каже Антић.

Познато је да су проблеми на релацији Антић-ФСС постојали и по питању плате Радомира Антића, али бивши селектор "орлова" сматра да то није смео да буде проблем нити једног јединог тренутка.

"Колико се сећам, уговор до 2012. године смо потписали на обострано задовољство и не знам у чему је проблем. У ствари, знам. Појединце је више занимао мој уговор него резултати репрезентације", јасан је бивши селектор Србије.

Бивши селектор "орлова" истиче да је желео да освежи кадрове новим, стручним људима, све у циљу напретка српског фудбала, али да то неким није одговарало. Према Антићевим речима, то је био његов "највећи грех".

Радомир Антић и даље ужива велику подршку народа, који је био на његовој страни од старта сукоба са Фудбалским савезом.

"Много ми то значи. Зна народ ко је ко, ко прича истину, а ко бајке", каже Антић.

Две године је Радомир Антић седео на клупи "орлова" и каже да наследнику, Владимиру Петровићу Пижону оставља фантастичну екипу, која је унапредила српски фудбал.

"Владимиру Петровићу остављам, пре свега, сјајне играче и људе, и овом приликом сваком од њих захваљујем на сарадњи. Били смо као једна породица и знам да су и они поносни на све што смо заједно урадили. Остављам и репрезентацију која је са 37. скочила на 15. место светске ранг-листе, екипу чија је култура игре сада на завидном нивоу", каже Антић и наставља:

"Такође, вратили смо веру у репрезентацију Србије и то је наша највећа победа. Тражио сам од играча, пре свега, да начин понашања буде у складу са оним што представљамо. Развио сам код њих патриотизам, јер морају увек да знају да иза њих стоји читава нација. А, народ је, очигледно, препознао у фудбалерима жељу да играју за свој народ. Поновићу још једном своја основна начела - проблем никад не решавам сузама, не остављам ни најмање место за импровизацију и тврдим да смо градили лепу будућност".

Антић додаје и да има бројне понуде, "са свих страна", али ће одлучити где ће наставити каријеру након одмора. 

На крају, Антић није желео ни да потврди, али ни да демантује "чаршијске" приче, у којима се спомиње као нови тренер Црвене звезде.

"Не могу и нећу сада да причам о таквим стварима. Рећи ћу само да ово није моје 'збогом', него 'до виђења' српском фудбалу", тајанствен је Антић.

Број коментара 69

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи