Јоргани расхладили шампиона

Интер није успео да освоји још један трофеј на крају сезоне из снова. "Јорганџије" изненадиле најбољу екипу Европе у Монаку, и однеле Суперкуп у Мадрид. Атлтетико победио головима Рејеса и Агуера. Бенитес није очекивао овакав почетак на клупи "Неро-азура".

Суперкуп Европе није отишао у "град моде" као што је пола света очекивао, већ у Мадрид. Атлетико, освајач Лиге Европе, савладао Шампиона старог континента у борби за последњи трофеј у сезони.

Интер је у првом делу игре био за нијансу бољи ривал. Међутим, није боло колосалних прилика на обе стране, а најбољу је промашио најбољи везни фудбалер године, Валтер Самуел. Аргентинац је у 25. минуту није најбоље захватио лопту главом, па је она завршила далеко од гола Де Гее.

Напад "јорганџија" предводили су Серхио Кун Агуеро и најбољи фудбалер Мундијала Дијего Форлан, али се Уругвајац практично није приметио на терену у првом делу игре. Најбољу прилику за Мадриђане пропустио је Агуеро, када је лоше шутирао са неколико метара од гола.

Међутим, после опипавања снага, у другом делу се потпуно отвара утакмица. Атлетико игра агресивније и смелије, што им је на крају донело резултат. Прво је Рејес у 60. минуту одлично шутирао, али је Жулио Сезар одбранио незгодну "жабицу".

Али, бивши фудбалер Севиље, Арсенала и Реала је успео да матира Бразилца неколико минута касније. Изборио се за позицију у казненом простору Интера, и из не баш идеалне позиције одлично шутирао и погодио за 1:0.

Интер је покушавао да дође до гола "јорганџија", али је сав њихов труд бацио у воду Кун Агуеро. Тачније, Симао је заслужнији за други гол Мадриђана, јер је одлично пробио по левој страни, додао лопту "на тацни" Агуеру, који погажа нечувану мрежу.

Међутим, ту није крај узбуђењима. У финишу меча, Раул Гарсија је скривио пенал, који, најбољи нападач Европе, Дијего Милито није успео да реализује. Де Геа је маестрално "скинуо" лопту, иако је био у паду.

На крају, испоставило се да је стратег Атлетика, Кике Санчес Флорес био у праву када је рекао да би Интер био велики фаворит да је у питању лигашка утакмица, али како се игра само један меч, онда су шансе 50:50.

Интеру није помогао ни капитен "орлова" Дејан Станковић, који је играо до 68. минута.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи