Бобек оставио дубок траг

Председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић оценио је на комеморацији поводом смрти Стјепана Бобека да је легендарни играч и тренер оставио дубок траг свуда где је радио.

"За себе је увек говорио да је рођени Загрепчанин, да је срцем Београђанин, а због времена проведеног у грчкој престоници осећао се делимично и Атињанином", навео је Караџић, који се подсетио својих успомена на "Штефа" из дана када га је гледао у Партизану и када је са тренерске клупе предводио црно-беле и атински Панатинаикос.

Председник Фудбалског савеза Хрватске Влатко Марковић нагласио је да су покојни капитени Црвене звезде и Партизана Рајко Митић и Бобек били узори младим фудбалерима.

"У нашем фудбалу Бобек је за сва времена остао упамћен као 'десетка'. Оно што је тај велики човек, којим се с пуним правом подједнако диче Београд и Загреб, урадио са Партизаном, мало ко ће у будућности поновити", поручио је Марковић на комеморативном скупу у Скупштини града.

Међу онима који су одали последњу почаст најбољем стрелцу репрезентације Југославије и званично најјбољем играчу Партизана свих времена били су селектор Србије Радомир Антић, бивши фудбалери и функционери Партизана Иван Ћурковић, Момчило Вукотић, Жарко Зечевић и Ненад Бјековић, некадашњи првотимац и тренер Црвене звезде Владица Поповић и многи други познати спортисти.

Бобек, који је преминуо 22. августа, сахрањен је данас у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи