Барса као Партизан

Фудбалери Барселоне освојили трофеј "Жоан Кампер", победом над Миланом после извођења пенала. Виља довео Каталонце у вођство, а Инзаги изједначио и показао да није за бацање. Роналдињо се вратио на "место злочина". Галијани води Ибру у Милан?

У пријатељском мечу пред почетак сезона у Италији и Шпанији, Милан и Барселона направили су спектакл на Ноу Кампу.

Додуше, победник меча осваја трофеј "Жоан Кампер", али је пре свега припремна утакмица, како би играчи што боље темпирали форму пред старт првенства.

На Ноу Кампу су се састали Барселона и Милан. Роналдињо се вратио на место успеха, а дочекан је, наравно, овацијама а челници Барселоне су пустили у продају рекордне 98,772 улазнице.

Шампион Шпаније започео је меч са мешовитим саставом, док је Милан извео веома јаку поставу и врло брзо преузео конце у своје руке.

Сви напади "росо-нера" ишли су преко Андрее Пирла, који је диктирао темпо.

Полако се и Барса будила, поготово Андрес Инијеста, преко којег су ишли напади каталонске екипе.

Главна тема светских медија претходних дана, Златан Ибрахимовић, започео је меч у тандему са Давидом Виљом и прилично су добро функционисали. Ипак, мреже су мировале све до почетка другог дела игре.

Први гол Давида Виље у дресу шпанског првака донео је Каталонцима предност. Новајлија Адриано је прошао по левој страни, пронашао Виљу који је затресао мрежу голмана Амелије.

У обе екипе виђено је мноштво измена и нових фудбалера. Барса је покушавала брзим нападима и контрама, али нису успевали да пробију одбрани Милана.

"Росо-нери" су се уздали у Седорфа и Роналдиња, који међутим нису имали кључ за одбрану Каталонаца.

А онда је на сцену ступио велики Пипо Инзаги. У позним фудбалским годинама, Пипо је показао своје умеће. Постигао је гол о којем ће се дуго причати.

Фантастичан волеј, после дуге лопте, свакако несвојствен овом фудбалеру, са неких 18 метара, донео је Милану поравнање.

Резервни голман Милана Флавио Рома најзаслужнији је што је до краја остао непромењен резултат, јер је имао неколико фантастичних интервенција којима је сачувао гол.

Међутим, Барса је била боља после извођења пенала, па је трофеј "жоан Кампер" остао у Каталонији.

Барселона започиње сезону у недељу против Расинга у Сантандеру, док Милан игра на свом терену против Лећеа.

Галијани чека Ибру

Овај меч био је идеална прилика да се ова два клуба договоре око трансфера или позајмице шведског репрезентативца Златана Ибрахимовића.

Већ неколико седмица трају спекулације медија да би Ибра могао да се пресели у Милан или у Манчестер сити, а један од челних људи Милана Адријано Галијани, верује да ће се Ибра ускоро вратити у град моде.

"Ибра жели да дође у Милан, а Барса је спремна да га прода", рекао је Галијани и открио да су разговори два клуба отпочели.

"Састаћемо се са челницима Барселоне у четвртак. Међутим, исувише је компликовано. Ибрахимовић је скуп играч, не знам да ли можемо да га купимо, али свакако ћемо пробати", рекао је Галијани и одбацио могућност да било који фудбалер Милана пређе у Барселону.

Галијани је, заједно са једним од директора клуба Ариедом Браидом отишао на ручак са директором Барсе Сандром Роселом и спортским директором Андонијем Зубизаретом, где су започети разговори.

"Остаћемо и сутра у Барселони да наставимо са разговорима. Нема потребе да се преувеличавају ствари, ручали смо започели разговор али има још много детаља о којима треба расправити. Да ли сам причао са Ибром? Не, не још. Желим да га поведем са собом у Милан", објаснио је Галијани.

Директор Милана није желео да прича докле су стигли преговори, али је рекао да ће, ако је потребно остати у Барселони до 31. августа.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи