Звезда славила у Инђији

Фудбалери Црвене звезде победили су у другом колу Јелен Супер лиге дебитанта Инђију. Звезда је славила резултатом 1:0. Стрелац одлучујућег поготка био је Трифуновић у 7. минуту. У другом данашњем мечу Јавор и Спартак су играли без голова.

Звезда је остварила свој циљ. Однела је цео плен из Инђије. Подледњи меч кола играће се 4. септембра играју Партизан - Хајдук, због обавеза Партизана у квалификацијама за Лигу Шампиона.

Меч у Инђији привукао је велику пажњу, пошто су црвено-бели били под великим притиском после ране елиминације у Европи од Слована из Братиславе и нерешеног исхода на утакмици у Смедереву где су фудбалери Звезде створили, али и прокоцкали бројне шансе.

Зато је овај пут у црвено-белом дресу дебитовао и доскорашњи нападач Рада Андрија Калуђеровић, али Звезда ни у Инђији није била посебно ефикасна.

Почетак није наслућивао такав развој, пошто су гости у први неколико минута три пута шсутирали ка голу Инђије, а у седмом већ и повели са 1:0. Центрирао је Павле Нинков, а Трифуновић добро примио лопту, ослободио се чувара и лопту пласирао у супротну страну гола домаћих. Црвено-бели су до краја полувремена још неколико пута опасно угрозили гол Инђије, углавном шутевима са ивице казненог простора, па и из веће удаљености.

Најбоље шансе имао је Трифуновић, чији је први шут главом у 16. минуту зауставио голман Инђије Драгослав Полексић, да би у финишу првог дела игре, после продора и паса Кадуа, са шест метара пребацио гол.

Темпо утакмице је пао у другом полувремену, напади Звезде били су све ређи, што је Инђија умало искористила и изједначила.

Голман Звезде Саша Стаменковић у 65. минуту зауставио је шут главом Милана Бубала, док је Аугусто Батиоја у 81. избио сам пред Стаменковића, али је са 15 метара био непрецизан.

Инђија је тако претрпела и други пораз у дебитантској сезони у Супер лиги, пошто је у првом колу изгубила од шампиона Партизана, чији је меч друге рунде са Хајдуком из Куле одложен за 4. септембар због обавеза црно-белих у квалификацијама за Лигу шампиона.

Лидерску позицију на табели Супер лиге зато је неочекивано преузео још један дебитант у Супер лиги, тим Севојна, који је јуче савладао ОФК Београд са 1:0 па једини има шест бодова.

Резултати 2. кола:

Инђија

-

Црвена_звезда

0:1

Јавор

-

Спартак

0:0

БСК

-

Војводина

0:2

Чукарички

-

Борац

0:1

Јагодина

-

Смедерево

1:0

Металац

-

Рад

0:0

Слобода

-

ОФК_Београд

1:0

Партизан

-

Хајдук

4.9.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи