Ајрланд отворио душу

После преласка из Манчестер ситија у Астон Вилу, Стивен Ајрланд говори о атмосфери у Ситију, односу измешу играча и тренера и непоштовању које је трпео док је био члан "грађана".

Стивен Ајрланд је, после девет година проведених у Манчестер ситију, променио средину и постао нови члан Астон Виле. Тек када је стигао на "Вила Парк", репрезентативац Републике Ирске отворио је душу и испричао шта се дешава у клубу из ког је стигао.

"Био сам у клубу осам или девет година, али нисам осетио лојалност од људи из клуба. Ја нисам претерано самоуверена особа, али, искрено, знам да је клуб желео да ме замени последње три године и није им успело", изјавио је Ајрланд.

Као највеће проблеме у Манчестер ситију, Ајрленд је навео недостатак лојалности међу људима у клубу, млади играчи немају поштовања према старијима, а менаџер Роберто Манћини нема однос са играчима.

Богате газде "грађана" пред почетак сезоне потрошили су више од 125 милина фунати на појачања као што су Давид Силва, Јаја Туре, Марио Балотели, Александар Коларов. Последњи у низу великих трансфера био је долазак репрезентативца Енглеске Џејмса Милнера, управо из Астон Виле.

"Могу да кажем да сам једнако добар, ако не и бољи, од играча које су довели за велике паре. Ваљда Милнер сматра да је трава тамо зеленија. Он види играче који тамо одлазе и жели да буде један од 'суперзвезда' и тиме обезбеди место у националном тиму", сматра Ајрланд.

Трансфер Ирца у редове Астон Виле био је вредан око 8 милиона фунти, а Ајрланд се нада да ће дебитовати већ против Њукасла и показати колико заиста вреди. Новопридошлица је стигао и да упореди атмосферу у два клуба.

"Искрено, шокиран сам колико је овде сјајно. Вила је породични клуб, чак су и млади играчи врло љубазни. У Ситију је другачије. Ту долазе са сатовима вредним 10 хиљада фунти и шепуре се као да су одиграли преко 200 Премијерлигашких мечева", бесан је Ајрланд.

Ајрланд ускоро пуни 24 године и каже да му је драго што је прешао у Астон Вилу где очекује нов почетак каријере.

"Невероватно је да сам једне године био изабран за играча године, одигравши 67 мечева у сезони, а већ следеће сам био у другом плану и играо само 16 утакмица. Осећао сам се као да ударам главом у бетонски зид. Шта год урадим на тренингу, једноставно, није било битно", завршио је нови играч Астон Виле, Стивен Ајрланд.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи