Неимар одбио Челси

Новац не купује срећу, ја сам већ срећан овде, овим речима је талантовани фудбалер Сантоса, Неимар одбио баснословну понуду Челсија за прелазак у тај клуб. Млади Бразилац се на овај корак се одлучио после наговора Пелеа, Робиња и новог селектора "кариока".

Иако је све било договорено, како ствари стоје један од најбољих младих играча на свету, Неимар ипак неће прећи у Челси. Лондонски клуб је био спреман да за талентованог 18-годишњака потроши између 30 и 45 милиона евра, али ни то није било довољно да трансфер успе.

Млади Бразилац је одбио галантну плату Челсија од чак 67.000 евра недељно, и прихватио је понуду свог матичног клуба Сантоса од 48.000 евра, која је за бразилске услове веома велика.

Како извештава британски Дејли мејл (Daily Mail), Неимар, коме већ предвиђају сјајну каријеру, на овај корак се одлучио после наговора Пелеа, Робиња и новог селектора "кариока" Маноа Мендеза.

Млади Бразилац који је био под великим притиском менаџера да се пресели на Острво, рекао је да је размотрио све савете али да је коначна одлука била његова.

"Мислим да ми је бог дао довољно мудрости да одлучим шта је у мом интересу. Јако сам срећан у Сантосу и само размишљам о томе да освајам још титула са клубом. Новац не купује срећу, ја сам већ срећан овде", рекао је Неимар.

Сантос ће покушати да овог играча задржи бар до следећег Мундијала који се 2014. године одржава баш у Бразилу.

Иако не спада у богате бразилске клубове, Сантос ће новац за нови уговор скупити појачаном маркетиншком кампањом и прављењем имиџа од Неимара као најбољег играча на свету који и даље игра у својој земљи.

На сличан начин овај клуб је скупио новац за довођење Робиња на позајмицу из Манчестер ситија.

У целој овој причи највећи губитник је Челси који је озбиљно рачунао на Неимара ове сезоне.

Лондонски клуб није бирао средства да наговори младог Бразилца да им се придружи, а Сантос је оптужио Енглезе да су чак и уцењивали младог играча, због чега су спремни да поднесу тужбу ФИФА.

Иако нема ништа од доласка Неимара у Челси ове сезоне, менаџери су лондонском клубу саветовали да сличну понуду за овог играча упути следећег лета.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи