Пијаца у Андерлехту

Велики европски клубови намерачили су се да "ојаде" Андерлехт. Мурињо бацио око на Ромелуа Лукакуа, Штутгарт мерка Мбарка Бусуфу, док је Галатасарај поштено загризао за Јана Полака.

Галата, Штутгарт и Реал из Мадрида можда направе Партизану огромну услугу. Ови клубови наредну "шопинг туру" планирају баш у Белгији, у Андерлехту, противнику црно-белих у борби за Лигу шампиона.

Чудо од детета, 17-годишњи Ромелу Лукаку, сјајним играма и огромним талентом, привукао је пажњу никог другог до Жозеа Муриња.

Прошле сезоне, "нови Дрогба" како га зову, постигао је 19 голова за Андерлехт, а према писању европских медија, "Посебни" би морао да издвоји 20 милиона евра како би га довео у "краљевски" клуб.

Осим у нападу, Андерлехт би био много ослабљен и на средини, уколико Штутгарт направи конкретан потез и доведе из Белгије младог Мбарка Бусуфу. После одласка Кедире у Реал и повратка Хлеба у Барсу, на средини "Шваба" остала је велика празнина, па Немци мисле да би се Бусуфа одлично уклопио у тим.

Продаја Мароканца, који је већ четири године у тиму, много би лакше пала управи Андерлехта него продаја Лукакуа, јер Бусуфи уговор истиче наредног лета, па ће, уколико мисле да им се стање на рачуну поправи одласком Мароканца, морати да га продају овог лета.

Бусуфа је стигао у клуб 2006. године из Гента, а плаћен је 3,5 милиона евра. Сада, процењује се да Андерлехт на њему може да заради бар 10 милиона евра.

А још један играч "љубичастих" могао би овог лета да напусти клуб. То је Јан Полак, који је на корак од потписивања уговора са турским Галатасарајем. Турски медији пишу да ће се посао завршити у наредних неколико дана, па би 29-годишњи Полак, после три године у Белгији, у коју је дошао из Нирнберга, ускоро требао да крене пут Турске.

Наравно, идеално би било, наравно за српског шампиона, уколико би сва тројица отишли до првог меча са Партизаном, али је велико питање колико је то реално.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи