Турци убили "романтику"

Херојска игра момака са Карабурме овај пут им није донела срећу. Галатасарај убедљиво славио са 5:1 у Београду, али, без икакве дилеме, млада екипа ОФК Београда одлично парирала далеко скупљем противнику, иако то резултат не говори. Пенал над Кјуелом и црвени картон Николићу “преломили” утакмицу.

Ипак ништа од сензације на Карабурми. Голобради фудбалери Дејана Ђурђевића показали су срце, храброст и знање, али нису успели да елиминишу много познатију и скупљу екипу Галатасараја.

Када се погледа резултат на Омладинском стадиону, рекло би се да је турски гигант поштено испрашио плаво-беле, али заправо, уопште није тако.

Наравно, искуснији фудбалери турске екипе много су се боље снашли на старту меча, што им је убрзо донело велику предност од 2:0.

Деловало је да су голобради фудбалери уплашено ушли у меч и да су им се "везале ноге", што су искористили Турци који су од првог минута јурнули у напад.

Након 11 минута игре, већ су Турци имали предност. После корнера, лопта је стигла до Мустафе Сарпа који је, неочекивано неометан, савладао Шаранова без већих проблема.

Видели су фудбалери Галате да је противник рањив, па су још јаче кренули у напад. То им се исплатило у 22. минуту, када је Кјуел, после велике грешке одбране ОФК Београда, избио сам испред гола и сместио лопту у мрежу за 2:0.

Тај гол очигледно је тргнуо домаће фудбалере, који су се пробудили и заиграли много боље и офанзивније.

У 32. минуту, дошли су до гола који им је показао да могу да се носе са Турцима. Лопта долази до Николића, овај шутира а лопта пролази испод руку голмана Ерчетина. Велика радост на Омладинском стадиону, али посао још није завршен.

На полувреме се отишло тим резултатом, иако су домаћи фудбалери озбиљно нападали до последњег минута. Имали су више лопту у ногама, боље прилике, и и грали су далеко боље него у првих 20 минута меча.

Међутим, нису успели да савладају Ерчетина, који је одлично бранио.

А од самог старта првог дела, фудбалери ОФК Београда нису поновили грешке из првог дела, па су заиграли много сигурније.

Марковић је невероватно шутирао са 25 метара, али је Ерчетин сјајно одбранио. Још јеном је Марковић покушао, али Ерчетин, још једном, одличан.

И таман када се чинило да ће ОФК-а ускоро до гола, пенал за госте, што је, без икакве сумње, преломило утакмицу.

Не само пенал, већ и црвени картон за Николића, а утисак је да је шведски судија престрого искључио дефанзивца "романтичара", а и можда је престрого свирао пенал.

Било како било, Кјуел је погодио за 3:1, што је за ОФК-у, са играчем мање, чини се, недостижно.

Међутим, млади момци Дејана Ђурђевића играли су веома храбро, па су бројчано слабији били опаснији противник.

Симић је јако шутирао са десетак метара, али је погодио Сариоглуа, који је био на гол-линији, у главу. Срећа, дефинитивно, није била на страни плаво-белих, али су се зверски борили до краја сусрета.

Ипак, Турци су сјајно, искусно, искористили бројчану надмоћ и потпуно отворену, офанзивну игру противника, па су постигли још два гола.

Прво је Арда Туран у 71. минуту лобовао Шаранова, да би, десет минута касније, резервиста Батдал поставио коначан резултат.

Дакле, фудбалери ОФК Београда нису успели да направе изненађење. Међутим, што је много важније, показали су да итекако могу да парирају далеко звучнијим противницима, а резултат 5:1 никако не сме да обесхрабри младе момке Дејана Ђурђевића, јер су много боље одиграли него што резултат говори.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи