Без Петровића и Обрадовића

Селектор младе фудбалске репрезентације Србије Ратомир Дујковић објавио је списак играча за квалификациону утакмицу за шампионат Европе, против Словачке 11. августа у Златим Моравцама.

На списку селектора Дујковића налазе се 22 фудбалера међу којима нема чланова А селекције Радосава Петровића и Ивана Обрадовића, али ни интернационалаца Адема Љајића и Данијела Алексића.

"Разговарао сам са члановима стручног штаба државног тима о ситуацији са Петровићем и Обрадовићем. Њихов став био је да играчи раде се селекцијом коју предводи Радомир Антић и да нам се, евентулано, прикључе непосредно пред утакмицу са Словачком", навео је Дујковић и додао да није пристао на такву могућност.

Он је подсетио да је стручни штаб младе репрезентације у прошлости имао проблема са играчима који су "прекомандовани" из А тима и да је то психолошки лоше деловало на фудбалере пошто су се осећали деградирано.

Образлажући одлуку да за сусрет са Словацима изостави Љајића и Алексића, Дујковић је истакао да су овога пута шансу добили "играчи који су у протеклом периоду чешће играли и који имају више искуства".

Меч против Словачке селектор је оценио као "веома важан", поручивши да ће његови изабраници "ићи на победу".

"Свима је добро познато да нам у дуелу са Словачком наредне седмице одговара само победа и да нам евентуална подела бодова оставља само теоретске шансе у финишу квалификација", објаснио је Дујковић који се не узда превише у повољне исходе завршних мечева Хрватске и Норвешке.

Он је истакао да стручни штаб наше младе репрезентације добро познаје квалитете словачких нада, напоменувши да је најбитнија ствар да се његови ученици сконцентришу на своју игру.

Састав репрезентације Србије:

Голмани: Будимир Јаношевић (Јагодина), Бранислав Даниловић (Рад) и Живко Живковић (Партизан).

Одбрана: Дејан Каран (Војводина), Славко Лукић (Смедерево), Слободан Рајковић (Челси, Енглеска), Марко Јовановић (Партизан), Јагош Вуковић (ПСВ, Холандија), Милан Милановић (Локомотива, Русија), Никола Лековић (Рад) и Никола Гулан (Фјорентина, Италија).

Средина терена: Немања Матић (Челси, Енглеска), Филип Ђуричић (Херенвен, Холандија), Иван Радовановић (Аталанта, Италија), Марко Станојевић (Рад), Немања Томић (Партизан), Душан Тадић (Гронинген, Холандија), Марко Милинковић (Кошице, Словачка) и Миралем Сулејмани (Ајакс, Холандија).

Напад: Војо Убипарип (Спартак), Немања Милић (ОФК Београд) и Стефан Шћеповић (Бриж, Белгија).

Утакмица Словачка - Србија игра се 11. августа у Златим Моравцама од 17 часова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи