Далеко је Европа

Црвена звезда елиминисана из квалификација за Лигу Европе. Слован повео већ у другом минуту меча аутоголом Звездиног капитена Славољуба Ђорђевића. Каду изједначио у 73. минуту. Минут после гола домаћих нестало струје на стадиону Пасиенки, па је меч прекинут. У 56. минуту "поцрвенели" Досудил и Ђорђевић због кошкања. Слован - Звезда 1:1.

Очекивања су била велика, резултат никакав. Црвена звезда се ремијем у Братислави опростила од Европе, а чини се да су "црвено-бели" могли много више, нарочито у Београду. Звездин европски пут завршио се, чини се, много пре него што је и започео.

Утакмица практично још није ни кренула, а већ се затресла мрежа Саше Стаменковића. После лоше интервенције Нинкова, лопта долази до Грендала, који центрира, а капитен Звезде Славољуб Ђорђевић испред Гуедеа интервенише и скреће лопту, али у своју мрежу.

Шокантни почетак за "црвено-беле", велика радост за домаће навијаче. Међутим, само минут касније, стадион Пасиенки остаје у мраку. Све рефлектори су се погасили, па судија Стромбергсон није имао избора, него да покаже играчима обе екипе пут у свлачионицу.

Прекид је трајао нешто више од 45 минута, а када су се играчи вратили на терен, Звезда је кренула знатно агресивније. Ипак, београдски "црвено-бели" нису успевали да "уновче" теренску иницијативу, па су Звездини нападачи углавном завршавали нападе ударцима из даљине.

Словаци су се ограничили на контранападе, у којима су предњачили Багајоко и Силвестр, али ни они нису успели да задају веће проблеме Стаменковићу.

Најбољу прилику Звезда је имала у самом финишу првог дела игре. Тошић је центрирао са леве стране, лопта се некако одбила до Вилотића, који је кратко додао до Коромана, а он одлично шутирао са петнаестак метара. Ипак, сјајно је реаговао Путноцки и бриљантном интервенцијом скренуо лопту у корнер.

Друго полувреме настављено је у истом темпу. Звезда покушава свим силама да дође до противничког гола, а Словаци као да су поставили бедем испред вечерас изванредног Путноцког.

У 56. минуту досуђен је корнер за Слован, а у петерцу голмана Стаменковића дошло је до кошкања неколицине играча оба тима. Када се ситуација смирила, Стромбергсон је показао црвене картоне капитенима, Досудилу и Ђорђевићу, па су оба тима наставила меч са по десет играча на терену.

Каду доноси трачак наде за "црвено-беле" у 73. минуту меча. Звездин Бразилац је сјајно повукао једну лопту, финтирао противничког играча и упутио изузетно прецизан ударац, по земљи, са 20 метара. Лопта се одбија од стативе и улази у гол Слована, што буди наду Звездиним играчима да могу и до потпуног преокрета.

Ипак, до тога није дошло. Највећу прилику за "црвено-беле" пропустио је Трифуновић у самом финишу меча, када је Путноцки испустио једну лопту. Звездин нападач је кренуо ка њој, али се голман Слована на време придигао и успео да спречи продужетке.

На крају остаје горак укус у устима свим навијачима Црвене звезде, која је нерешеном игром на Пасиенки, употпунила црни дан српског клупског фудбала на међународној сцени.

За Црвену звезду меч су почели: Стаменковић, Тошић, Короман, Трифуновић, Вилотић, Ђорђевић, Каду, Нинков, Исах, Вешовић и Миловановић. Играли су још: Јеремић, Субашић и Јевтић.

За Слован су наступили: Путноцки, Салата, Грендел, Божић, Ивана, Силвестр, Багајоко, Гуеде, Јаношик, Хад и Досудил. Са клупе су ушли: Кис, Кузма и Колчак.

Меч је одигран на Пасиенки стадиону у Братислави, а главни судија меча био је Маркус Стромбергсон из Шведске.

Број коментара 129

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи