Кинези на Мерсисајду?

Изгледа да се ипак види „светло на крају тунела" на Мерсисајду. Кинески богаташ Кени Хуанг жели да купи Ливерпул од Џорџа Жилета и Тома Хикса. Американци неће профитирати уколико пристану на договор, јер Хуанг нуди да откупи дуг.

Кинези спасавају Ливерпул. Богаташ са истока, Кени Хуанг, спреман је да отплати дугове клуба са Мерисајда, и да тако преузме власништво над клубом од Американаца Џорџа Жилета и Тома Хикса.

Амерички власници Жилет и Хикс купили су Ливерпул пре три године, али се нису прославили на челу клуба, чиме су разбеснели армију навијача клуба, који желе што пре да им виде леђа. Направили су дуг од 237 милиона фунти, што је један од најтрофејнијих европских клубова ставило у веома тешку ситуацију.

Нови менаџер Рој Хоџсон нема расположивих средстава за довођење нових играча, који би помогли клубу да се докопа Лиге шампиона. Међутим, можда свим финансијским проблемима дође крај, уколико Хуанг купи клуб.

Хуанг је спреман да откупи дуг, преузме клуб од садашњих власника, и што је још битније, уложи у њега, како би Ливерпул могао да парира Челсију, Манчестер ситију, Манчестер јунајтеду...

Рој Хоџсон је, пре месец дана, рекао да жели да се што пре реши горуће питање будућности клуба. Идеално би било за навијаче „црвених" да Хуанг дође до августа, како би Хоџсон могао да доведе још неколико скупих појачања.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи