Победа Партизана у Кули

У утакмици 18. кола шампионата Србије у фудбалу бранилац титуле Партизан победио је у Кули екипу Хајдука резултатом 2:0 (1:0), док је Војводина победила Чукарички са 4:0.

Фудбалери Партизан победили су веома слаби домаћи тим у не баш занимљивој утакмици у којој је Немања Томић показао раскошни таленат и одиграо вероватно најбољи меч од почетка сезоне.

Томић не само да је постигао оба поготка, већ је учествовао у готово свакој акцији у којој је гол некадашњег чувара мреже "црно-белих" Немање Јовшића био угрожен. Осим 22. годишњег везисте, предност на средини терена у односу на повученог ривала обезбедио је Португалац Мореира, који је данас одиграо свих 90 минута, док искусног Саше Илића није било у тиму Горана Стевановића.

Рано вођство, до кога су дошли већ у петом минуту, учинило је да фудбалери Партизана знатно лакше успоставе контролу на терену, па је Хађуку, изузев неколико ретких ситуација пред голом Београђана, од почетка меча припала подређена улога. Након другог гола Партизан је попустио са притиском и рутинкси привео утакмицу крају без већих проблема.

Била је то просечна представа за наше услове у којој није било изгледнијих шанси и у којој се фаворит, иако не баш у импресивном издању, лако домогао бодова.

Војводина је лако победила последњи тим на табели, а два гола постигао је Драган Мрђа. Први гол у Супер лиги постигао је и Грузијац Гиорги Меребашвили, који је постигао пенал у 84. минуту.

ОФК Београд је забележио своју прву победу у пролећном делу шампионата после велике борбе и јако неизвесне утакмице. "Азури са Бањице" два пута су стизали предност домаћина, али је Београд у финишу утакмице дошао до тријумфа.

Милић је постигао први гол у другом минуту, а изједначио је из пенала некадашњи нападач "романтичара" Андрија Калуђеровић у 11. Петар Планић повратио је предност ОФК-а у 54, али је у 63. "резервиста" Рада Владимир Јованчић донео ново изједначење.  Тим са Карабурме победио је голом Абубакара Оумаруа у 78. минуту.

Металац је трећу узастопну победу забележио голом Мисдонгарда Бетолингара.

Кула: Хајдук - Партизан 0:2 (0:1)
Стрелац: Томић у 6. и 66. минуту.

Нови Сад: Војводина - Чукарички 4:0 (2:0)
Стрелци: Мрђа у 16. и 20, Тадић у 79. и Меребашвили из пенала у 90. минуту.

Београд: ОФК Београд - Рад 3:2 (1:1)
Стрелци: Милић у 2, Планић у 54. и Оумару у 78. минуту за ОФК Београд, а Калуђеровић у 19. из пенала и Јованчић у 65. за Рад.

Пожаревац: Млади радник - Јагодина 0:0

Смедерево: Смедерево - Металац 0:1 (0:1)
Стрелац: Мистонгард у 44. минуту.

У суботу су играли:

Ивањица: Јавор - БСК 1:0 (0:0)
Београд: Црвена звезда - Напредак 2:1 (0:1)

Утакмица између Борца и Спартака из Суботице одложена је за 17. март због временских неприлика у Чачку.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи