Глејзерови не желе да продају Манчестер јунајтед

Извршни директор Манчестер јунајтеда Дејвид Гил критиковао је данас део навијача и групу финансијера који покушавају да купе тај фудбалски клуб.

Навијачи Манчестер јунајтеда љути су на власнике клуба, породицу Глејзер због лоше финансијске ситуације. Од када су 2005. године преузели Јунајтед, дугови енглеског шампиона нарасли су до 1,1 милијарде долара.

Група навијача Јунајтеда "Црвени витезови" због тога жели да купи клуб од породице Глејзер, а Гил сматра да није добро решење да неколико богатих људи вод клуб.  "Они предлажу да 20, 30 или 40 веома богатих људи воде Манчестер јунајтед. Не знам како би то изгледало. Клубови најбоље функционишу када их води само један човек - Роман Абранович води Челси, шеик Мансур Манчестер сити, а Силвио Берлускони је власник Милана", рекао је Гил.

"Власиници клубова желе да доносе одлуке, а то ће бити тешко када је много богатих људи умешано у вођење клуба. Већина навијача би требало да буде задовољна нашим радом, пошто је Јунајтед у врху домаћег и светског фудбала", додао је он.

Гил је рекао и да је тренер Јунајтеда Алекс Фергусон задовољан финансијском ситуацијом, иако је клуб у дуговима.  Он је истакао да породица Глејзер не намерава да прода клуб.  "Они желе да буду дугорочни власници Манчестер јунајтеда. Преузели су Тампа Беј још у сезони 1994-1995. Не намеравају да продају клуб и 'Црвени витезови' не морају да размишљају о томе. Породица Глејзер на добар начин води клуб", рекао је он.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи