Морињо се радује победи, Конте криви себе

Тренер Манчестер јунајтеда Жозе Морињо срећан је због победе над лидером Премијер лиге, док стратег Челсија Антонио Конте криви себе што није боље мотивисао играче.

"Мислим да нам је план савршено успео. Мислим и да је успео и у купу (када је Челси победио 1:0), јер је био идентичан. Имали смо против себе 11 који су врло вредно радили за њих. То су врло брзи и креативни играчи, а они су екипа која најбоље игра контранападе у земљи. Контролисали смо их врло, врло добро, али смо их и нападали", рекао је Морињо за Би-Би-Си.

Јунајтед је победио Челси са 2:0, чиме је трку за титулом учинио неизвеснијом, а себе оставио у конкуренцији за пласман у Лигу шампиона.

"Стварно сам радостан. Молим вас, немојте погрешно да ме разумете, знам да ви волите приче. Нисам срећан зато што је то Челси, него зато што нам требају ова три бода да бисмо остали у борби за четврто место", рекао је Морињо.

Он је и после инсистирања новинара истакао да не осећа ни мало више задовољства јер је победио свој бивши клуб.

"Не осећам, не осећам... Победили смо лидера, и није битно да ли је то Челси или не. Заслужено смо победили, са убеђењем и резултатом и наступом у који нико не може да сумња. Због тога сам задовољан. Манчестер сити и Ливерпул су ставили притисак на нас, а ми смо добили уз тај притисак. Играчи су чудесни и боримо се до краја за четврто место", рекао је Морињо.

Тренер Челсија Антонио Конте преузео је на себе кривицу за пораз.

"Мислим да сам је Манчестер заслужио победу јер је показао више жеље, мотивације и амбиције да добије ову утакмицу. Једноставно је. Ја сам крив због тога, јер у оваквим ситуацијама је тренер крив зато што није пронашао прави начин да мотивише играче и донесе им концентрацију и жељу да се добије оваква утакмица. То је грешка тренера, а не играча", рекао је Конте.

Челсијева предност на врху табеле сада износи четири бода.

"Важно је да погледамо у себе и пронађемо право решење. Понављам да првенство није завршено. Има врло јаких тимова, као што је Тотенхем, који игра добро, и у форми је и игра са ентузијазмом. Имамо сјајну сезону и зато морамо имати сјајну мотивацију сада. Није уобичајено да Челси освоји титулу, јер смо почели као аутсајдери. Морамо наћи решења да испунимо овај циљ, али неће бити лако", рекао је Конте.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи