Јунајтед бољи од Челсија, Ливерпул савладао ВБА

Фудбалери Манчестер јунајтеда победили су на свом терену Челзи са 2:0 и тако трку за титулом у Енглеској учинили неизвесном у завршници првенства. Ливерпул је победио на гостујућем терену Вест Бромвич Албион са 1:0, у 33. колу Премијер лиге и попео се на треће место на табели, које води у Лигу шампиона.

Јунајтед је славио головима Маркуса Рашфорда у седмом и Андера Ерере у 49. минуту.

Челси је остао на првом месту са 75 бодова, четири више од другопласираног Тотенхема.

Оба та тима одиграла су до сада 32 меча, што значи да их чека још шест до краја.

Јунајтед се попео на пето место са 60 бодова из 31 утакмице, односно, сада има четири мање од Манчестер ситија, који има и меч више.

На трећем месту је Ливерпул са 66 бодова из 33 утакмице.

Јунајтед је повео после сјајне акције коју је започео Ерера. Он је освојио лопту на својој половини, а онда је упутио дугачак шут у простор. Рашфорд је био најбржи и покупио је пас на око 20 метара, а онда ушао у шеснаестерац и са десне стране са око 11 метара савладао Асмира Беговића.

У 49. минуту, Ешли Јанг је ушао у шеснаестерац са леве стране, а онда додао лопту уназад до Ерере, који је снажним шутем савладао Беговића за 2:0.

Резултат се до краја меча није мењао, а осим голова на мечу није виђено много прилика, иако је темпо био добар.

Једини гол у победи Ливерпула над екипом ВБА постигао је Роберто Фирмино у првом минуту надокнаде времена првог полувремена.

Ливерпул је остварио другу узастопну победу, а у последњих седам мечева у првенству је непоражен и заузима треће место на табели са 66 бодова. Вест Бромвич је претрпео трећи узастопни пораз и осми је на табели са 44 бода.

У првом полувремену Ливерпул је углавном контролисао утакмицу, а први је и запретио у 15. минуту, када је после доброг продора Филипеа Кутиња, поред гола шутирао Фирмино.

Вест Бромвич је могао да поведе у 24. минуту, али је из волеја лоше шутирао Насер Чадли.

Након тога домаћи су поново били у доброј шанси када је Хал Робсон Кану избегао офсајд али је шутирао право у голмана Симона Мињолеа.

Ливерпул је повео у првом минуту надокнаде времена првог полувремена. Џејмс Милнер је извео слободан ударац, Лукас Леива је захватио лопту главом и додао до Фирмина коме на другој стативи није било тешко да постигне гол.

Екипа Јиргена Клопа имала је иницијативу и у другом делу, одличну прилику пред голом домаћих пропустио је Милнер у 57. минуту, а пет минута касније поништен је гол Дивока Оригија због офсајда.

Вест Бромвич је пропустио најбољу прилику у 81. минуту, када је голман Симон Мињоле добро одбранио шут Мета Филипса. Домаћи су после тога нападали, извели неколико корнера, али нису успели да погоде мрежу.

У трећем минуту надокнаде времена Ливерпул је могао да постигне други гол.

После корнера, пред голом Ливерпула био је и голман Вест Бромвича Бен Фостер, он је додао лопту до свог играча Џејмса Меклина, који је неспретно реаговао. Лопту је покупио Алберто Морено и кренуо ка празном голу, али је са 35 метара послао поред стативе.

Ливерпул је тако после 19. првенствене победе задржао шансе за освајање трећег места које води у Лигу шампиона.

"Црвени" имају два бода више, али и утакмицу више од четвртопласираног Манчестер ситија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи