Манојловић: Овај дерби има посебну тежину

Голман Црвене звезде Филип Манојловић рекао је да су црвено-бели свесни да предстојећи дерби против Партизана са собом носи посебну тежину и додао да ће његова екипа дати све од себе да до краја плеј-офа Суперлиге Србије остане на првом месту.

"У добром расположењу, након победе над Борцем, дочекујемо 'вечити' дерби. Део сезоне који је за нама је био врло успешан, првопласирана смо екипа, већ више од 20 мечева не знамо за пораз и са правом сви много очекујемо од плеј-офа", рекао је Манојловић за сајт клуба.

Екипа из Љутице Богдана у плеј-оф домаћег шампионата улази са првог места и са 40 бодова.

"У првом колу имамо јаког ривала, дерби је утакмица која са собом носи посебну тежину. Овог пута ће умногоме одлучивати о питању освајача шампионске титуле. Победа би нам донела још већу бодовну разлику над другопласираном екипом и помогла би нам да шест преосталих утакмица одиграмо доста мирније. Даћемо све од себе да до краја плеј-офа останемо на првом месту", додао је Манојловић.

Црвено-бели имају три бода више од другопласираног Партизана са којим играју у првом колу плеј-офа, у уторак од 17.30.

У последња два меча Звездин чувар мреже остао је несавладан уз неколико одличних интервенција.

"Заиста много значи голману када не прими гол на утакмици. То не подиже самопоуздање само мени, већ и целој екипи. Поред тога што нисмо примили гол, били смо ефикасни у нападу и све су то показатељи да одлично радимо. Морамо да наставимо у истом ритму, напорно тренирамо и спремамо се за дерби. Упознат сам са игром Партизана, имају играче који могу да нам запете, али треба да гледамо само себе. Уколико добро уђемо у утакмицу све од нас зависи", рекао је Манојловић.

Манојловић ће у уторак одиграти трећи "вечити" дерби у каријери.

"Играо сам дерби на оба стадиона и лично ми је много драго што овог пута играмо на Маракани. На нашем стадиону сам у правом смислу речи доживео и осетио све чари дербија. Не треба посебно да наглашавам колико нам значи подршка делија, ту су речи заиста сувишне. Очекујем пун стадион самим тим што је дерби, а и због тога што се игра у врло важном тренутку. Желим да се радујем са нашим навијачима после меча и мислим да је сада време за победу", закључио је Манојловић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи