Победе Лајпцига, Хофенхајма и Дортмунда

Фудбалери Лајпцига победили су на свом терену Фрајбург са 4:0, док је Хофенхајм са 5:3 био бољи од Борусије Менхенгладбах, а Борусија Дортмунд је са 3:1 савладала Ајнтрахт из Франкфурта у утакмицама 29. кола немачке Бундеслиге.

Лајпциг је на свом терену лакше од очекиваног победио Фрајбург, а голове су постигли Јусуф Поулсен у 36, Тимо Вернер у 42, Наби Кеита у 51. и Дијего Деме у 90. минуту.

Ово победом Лајпциг је смањо заостатак за лидером Бундеслиге Бајерном из Минхена који вечерас од 18.30 гостује Бајеру из Леверкузена. "Баварци" су први са 68 бодова, док је Лајпциг други са 61.

Веома узбудљиву утакмицу одиграли су Хофенхајм и Борусија Менхенгладбах, а на крају домаћин је тријумфовао са 5:3.

Хофенхајм је повео голом Адама Салаја у деветом минуту, да би исти играч у 24. удвостручио предност свог тима. Борусија је до полувремена стигла до изједначења погоцима Јаника Вестергарда у 31. и Ларса Штиндла у 35.

У другом делу меча такође су виђена четири гола, а прво је Керем Демирбај у 58. поново довео Хофенхајм до предности, да би Марк Ут у 75. повисио на 4:2. Само три минута касније Борусија је смањила заостатак, а стрелац је био Махмуд Дахуд, а коначан резултат поставио је Демирбај у 89. минуту.

Борусија Дортмунд је пред својим навијчима лако победила Ајнтрахт, а голове у тријумфу постигли су Марко Ројс у трећем, Сократис Папастатопулос у 34. и Пјер-Емерик Обамејанг у 86. минуту, док је стрелац јединог поготка за екипу из Франкфурта био Марко Фабијан у 29.

Мајнц је на свом терену прекинуо серију од пет узастопних пораза, пошто је победио Херту са 1:0 и тако дошао до веома битна три бода у борби за опстанак.

Једини гол на утакмици постигао је Дани Лаца у првом минуту судијске надокнаде времена првог полувремена.

У осталим мечевима 29. кола Бундеслиге, Аугсбург је са 2:1 победио Келн, док је Волфсбург са 3:0 био бољи од Инголштата.

Бајерн је лидер Бундеслиге са 68 бодова, други је Лајпциг са 61, док је Хофенхајм трећи са 54.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи