Партизан у полуфиналу Купа, Јавор елиминисао Војводину

Партизан – Раднички (Н) 2:0 (крај). Мечевима четвртфинала настављено је најмасовније фудбалско такмичење у земљи - Куп Србије. Партизан пред празним трибинама савладао нишки Радники. Борац бољи од ОФК Београда, Спартак славио у Јагодини. Јавор после пенала елиминисао Војводину.

Фудбалери Партизана пласирали су се у полуфинале Купа Србије, пошто су на свом терену победили Раднички из Ниша са 2:0 у утакмици која је одиграна пред празним трибинама.

Голове за црно-беле постигли су Немања Михајловић у 18. и Ален Стевановић у 80. минуту. Партизан је могао и убедљивије да слави, али је Михајловић промашио пенал. Меч је игран без публике због нереда у "вечитом дербију".

Партизан је након неколико уводних минута утакмице преузео иницијативу, али се на почетку меча ништа значајније није дешавало пред празним трибинама стадиона у Хумској.

Прву праву прилику црно-бели су и претворили у гол, стрелац је био Мијахловић, али остаје утисак да је погодак нерегуларан. Наиме, Немања Косовић је послао лопту ка једном од најбољих играча Партизана овог пролећа, али је Саша Лукић дотакао, па се Михајловић нашао у офсајду из којег је затресао мрежу гостију.

Седам минута касније, на другој страни, покушао је Саша Марјановић ударцем са више од 20 метара, али је Бојан Шаранов био на правом месту.

У 28. минуту Михајловић је могао да реши питање победника овог четвртфинала, изашао је сам испред Александра Јовановића, али је голман Радничог изашао као победник из тог дуела.

До краја полувремена виђено је још неколико прилика, покушавали су Михајловић и Миодраг Тодоровић из Радничког, али резултат се није мењао.

У 50. минуту Партизан није искористио најбољу шансу на утакмици - једанаестерац. Радош Булатовић играо руком у казненом простору, судија Милорад Мажић је показао на белу тачку, али је ударац Михајловића одбранио Јовановић.

Изабраници Ивана Томића су у наставку меча имали више лопту у свом поседу, али без конкретне завршнице све до 80. минута када је Стевановић постигао гол са петнаестак метара.

Два минута касније Марјановић је одлично извео слободан ударац, али је Шаранов добро интервенисао, па се меч завршио победом и пласманом Партизана у полуфинале Купа.

Томић задовољан, Раставац жали за пропуштеним приликама

Тренер Партизана Иван Томић оценио је да су његови фудбалери добро одиграли "тешку и захтевну утакмицу" и заслужено победили, док је његов колега Милан Раставац рекао да су меч пресудиле неискоришћене шансе његовог тима.

"Добро смо одиграли изузетно тешку и захтевну утакмицу. У сваком тренутку смо имали приступ да кроз посед и игру освајамо терен и долазимо до шанси", рекао је Томић после меча.

"Прво полувреме се завршило резултатом 1:0, апсолутно заслужено. У другом полувремену смо контролисали меч, имали посед, неколико сјајних шанси, пенал који нисмо реализовали... Све у свему, интересантна утакмица две екипе које желе да играју фудбал и заслужена победа Партизана", рекао је Томић.

Партизан за викенд у првенству такође игра са Радничким, овог пута у Нишу.

"Очекујем још тежу утакмицу од ове данашње и Раднички на овом нивоу", кратко је рекао Томић.

Раставац је оценио да је његов тим играо добро, али и грешио.

"Било је доста добрих ствари, али било је и грешака, из којих је Партизан долазио до шанси. Кључно за резултат је што нисмо реализовали неку од шанси које смо имали. То би нас вратило у меч, али Бојан Шаранов је неколико пута одлично интервенисао и био за нас непремостива препрека", рекао је Раставац.

Тренер Радничког није желео да коментарише први гол Партизана, рекавши да ће знати да ли је био офсајд тек када буде погледао снимак.

Јавор победио Војводину после пенала

Фудбалери Борца из Чачка и Спартака из Суботице пласирали су се у полуфинала Купа Србије.

Борац је на свом стадиону у четвртфиналу победио ОФК Београд са 2:0, док је Спартак истим резултатом у гостима био бољи од Јагодине.

Борац је до предности дошао у 63. минуту голом Марија Маслаћа, да би коначан резултат поставио Срђан Вујаклија.

Спартак је у завршници сусрета тек успео да преломи утакмицу. До предности су дошли у 89. минуту голом Огњена Мудринског из једанаестерца, да би коначан резултат у судијској надокнади времена поставио исти играч.

У Ивањици Јавор и Војводина су одиграли 2:2, а домаћин је прошао даље на "пенал лутрији" - 5:3.

Јавор је повео голом Марка Доцића у 25. минуту из слободног ударца, али су у наставку Новосађани преокренули.

Прво је изједначио Никола Ашћерић у 47. минуту, да би Филип Малбашић у 68. минуту донео предност екипи Ненада Лалатовића. Ипак, у претпоследњем минуту изједначио је Јован Ђокић.

У пенал серији Јавор је погодио свих пет пута, а пресудио је голман Ивањичана Владан Ђогатовић, који је одбранио пенал Лазару Росићу.

Резултати четвртфиналних дуела:

Борац - ОФК Београд 2:0 (Маслаћ 63, Вујаклија 80)

Јагодина - Спартак 0:2 (Мудрински 89, 90)

Јавор Матис - Војводина 2:2 (Доцић 25, Ђокић 89 - Ашћерић 47, Малбашић 68), пеналима 5:3

Партизан - Раднички 2:0 (Михајловић 17, Стевановић 80)

Овако су протекли мечеви четвртфинала Купа Србије: 

19.56 - Крај у Химској, Партизан - Раднички 2:0. 

19.42 - Партизан у 79. минуту удвостручује предност, стрелац је Ален Стевановић. 

19.14 - Пенал за Партизан не користи Михајловић. 

19.08 - Настављен је меч у Хумској.

18.52 - Полувреме, Партизан - Раднички 1:0. 

18.23 - Партизан у 17. минуту стиже до предности од 1:0, стрелац је Михајловић. Чини се да је играч црно-белих био у офсајд позицији...

18.06 - Почело је и последње четвртфинале, пред празним трибинама стадиона у Хумској састају се Партизан и Раднички из Ниша. 

18.03 - Јавор је у полуфиналу, после бољег извођења пенала - 5:3. 

17.55 - Поготком Ђокића у финишу меча, Јавор долази до изједначења - 2:2. Трећег полуфиналисту Купа Србије одлучиће једанаестерци. 

17.29 - Преокрет у Ивањици, сада Војводина води са 2:1, стрелац је Малбашић. 

17.07 - Већ на почетку другог дела игре, Војводина стиже до изједначења - 1:1. Гол је постигао Ашћерић.

16.50 - Полувреме, Јавор - Војводина 1:0. 

16.30 - Јавор од 25. минута води против Војводине са 1:0, стелац је Доцић. 

16.00 - Почео је и меч у Ивањици, где Јавор дочекује Војводину. 

15.55 - Завршени су мечеви: Борац - ОФК Београд 2:0 и Јагодина - Спартак 0:2. Чачани и Суботичани су у полуфиналу Купа Србије. 

15.54 - Спартак оверава победу у Јагодини - 2:0, поново погађа Мудрински. 

15.49 - Спартак у Јагодини у финишу меча стиже до предности од 1:0, стрелац је Мудрински. 

15.40 - Борац води против ОФК Београда са 2:0 од 80. минута, стрелац је Вујаклија. 

15.20 - Гол у Чачку, Борац од 63. минута води са 1:0.  

14.50 - Без голова у Чачку и Јагодини после 45 минута игре. 

14.00 - Почела су два четвртфинална меча: Борац - ОФК Београд и Јагодина - Спартак.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи