Читај ми!

Томић: Чека нас тешка и компликована утакмица против Радничког

Тренер Партизана Иван Томић рекао је да његове фудбалере у среду очекује тешка и компликована утакмица против нишког Радничког у четвртфиналу Купа Србије.

Већи део Томићевог разговора са новинарима односио се, међутим, на претходни дерби и пораз од Црвене звезде, иако је тренер покушавао да, како је рекао, "архивира" тај меч.

"Чека нас тешка утакмица. Раднички има тренера кога изузетно поштујем. Све указује на то да ће утакмица бити тешка и компликована, али нас занима пролаз, јер је ово такмичење у коме желимо да освојимо трофеј. Досадашњи резултати у међусобним сусретима ништа не мењају у припреми меча", рекао је Томић.

Новинарима је занимало да ли тренер црно-белих осећа притисак после прва два кола у такмичењу.

"Осећао сам притисак и пре прва два кола, осећам га и после прва два кола, осећаћу га у сваком тренутку, какви год да су резултати. Док год сам у Партизану осећаћу притисак. Ја сам овде дошао из фудбалских намера и свакој утакмици прилазим на исти начин", рекао је Томић.

Партизан је званично осудио суђење, а играчи и навијачи су заједнички оценили да су црно-бели тешко оштећени.

"Да, разочаран сам многим стварима. Не бих да улазим у детаље сада, али сам разочаран многим стварима. Када анализирам утакмице, увек прво крећем од себе", рекао је Томић.

Новинаре је занимало и да ли је екипа вежбала пенале пред меч са Радничким, а после сусрета са Звездом, у коме није досуђен пенал за Партизан.

"Прочитао сам после да пенала можда и није било, да је можда био контрафаул. Тако да смо ми добро прошли јер (Немања) Михајловић није добио жути картон. Куп свакако доноси могућност пенала, али ми их не вежбамо, јер имамо пречих ствари да вежбамо, немамо времена за пенале. Сасвим сам сигуран да до тога неће доћи", рекао је Томић.

Томић је рекао да верује да се екипа охладила после дербија.

"Мислим да јесмо охладили главе. Ту увек постоје подсвесне ствари које су јаче од вас и које вас избаце из ципела. Није лако вратити се у колосек. Ми смо одмах поразговарали и сву своју енергију и мисли усмерили на оно што нас чека сутра, а оно што нас чека сутра је, хтели ми то да признамо или не, много важније од онога што је било", рекао је Томић.

Новинари су наставили да питају Томића о дербију, на шта је тренер реаговао кроз осмех, али је ипак одговрио на питање о свом понашању.

"Ја радим све да архивирамо ту утакмицу, а ви све де се вратите. Искрено, како год то вама изгледало, ја сам у дербију уживао у фудбалским сегметнима који су се дешавали на терену и драго ми је што сам био актер једне такве партије и једног таквог Партизановог приступа, упркос свему, да не отворам 'Пандорину кутију'. Задовољан сам и поносан и приступом играча, од којих нисам могао да очкујем више", рекао је Томић.

Црно-бели ће због инцидената у дербију против Радничког играти пред празним трибинама. Хулигани су неколико пута прекидали меч са Звездом, чак и у тренуцима када је њихова екипа доминирала на терену, али је Томић рекао да му није лакше што ће играти без публике.

"Занимљиво питање, али не, наравно да нам не одговара. Када сам долазио у Партизан, један од циљева осим победа, резултата, трофеја и игара био је да што више навијача долази на утакмице, јер ће то значити да ће публика препознати како Партизан игра. Када се игра без публике, то личи на тренинг утакмицу, а нама треба све да то не личи на празну утакмицу", рекао је Томић.

Партизан има мањих проблема са повредама, а после сутрашњег тренинга ће се знати колико ће екипа бити спремна.

Утакмица Партизан-Раднички игра се у среду од 18 часова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи