Читај ми!

Валкеу нова суспензија, тражи се девет година казне

Етички комитет Међународне фудбалске федерације (ФИФА) затражио је продужетак суспензије генералном секретару Жерому Валкеу на још 45 дана због корупције, наводи се у саопштењу ФИФА. Валке је претходно суспендован на 90 дана, а та казна истиче у поноћ.

Валк је суспендован 8. октобра пошто га је Фифин партнер за продају и дистрибуцију улазница оптужио да је користио Фифине и Гуглове имејл налоге за договарање послова за продају улазница на црно, за утакмице на Светском првенству у Бразилу прошлог лета.

"Председник истражне комисије Корнел Борбели предао је извештај и затражио продужетак суспензије. Уједно, препоручена је казна од девет година суспензије и новчано од 100.000 франака", истиче се у саопштењу Етичког комитета.

Валке је претходно суспендован на 90 дана, а та казна истиче у поноћ.

Валке је раније наговестио да ће се повући са функције после избора у Фифи, који ће се одржати 26. фебруара.

Валке је престао да ради у Фифи 17. септембра, неколико сати пошто га је бивши израелски фудбалер Бени Алон оптужио да је за велики профит учествовао у плановима за препродају улазница за Мундијал у Бразилу.

Валке је дошао у Фифу 2003. године као директор маркетинга, али је отпуштен у децембру 2006. године јер је учествовао у неуспешним преговорима са компанијама Мастеркард и Виза.

Он је осам месеци касније постављен за генералног секретара Фифе и надгледао је припреме за Светска првенства 2010. године у Јужној Африци и четири године касније у Бразилу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи