Реал отпустио Бенитеса, Зидан нови тренер

Шпански фудбалски клуб Реал Мадрид отпустио је данас, после само седам месеци, тренера Рафаела Бенитеса и на његово место поставио је бившег француског репрезентативца Зинедина Зидана, саопштио је председник клуба Флорентино Перес.

"Управа клуба је донела тешку одлуку, посебно за мене, да отпусти Рафаела Бентеса, великог професионалца и сјајну особу", рекао је Перес на конференцији за новинаре, пренео је шпански АС.

Перес је рекао да ће екипу преузети бивши фудбалер Реала и капитен француске репрезентације Зинедин Зидан, који је до сада предводио други тим Реала, Кастиљу.

"Поносан сам пошто знам да за тебе (Зидане) не постоји реч 'немогуће'. Ово је твој клуб, ово је твој стадион и имаш сву нашу подршку. Од овог тренутка ти си тренер Реала", рекао је Перес.

Зидан је 2001. године као најскупљи играч света дошао у Реал и за пет година освојио је шампионску титулу, Лигу шампиона два Суперкупа Шпање, Суперкуп Европе и интерконтинентални куп. Он је у Реалу 2006. године завршио каријеру.

Зидан је рекао да ће у нови посао "унети срце и душу".

"Ово је најбољи клуб на свету са најбољом базом навијача. Хоћу да клуб до краја сезоне освоји трофеј. Напорно ћу радити са играчима и мислим да ће све ићи добро. Сутра почињемо са радом", рекао је Зидан.

"Ово је важан дан за мене, сада сам више узбуђен него што сам био када сам као играч потписивао уговор са Реалом", додао је он.

Зидан ће на клупи Реала дебитовати у суботу на Сањтаго Бернабеу у утакмици против Депортива.

Челници Реала незадовољни су резултатима ове сезоне, пошто после 18 утакмица екипа има 37 бодова и трећа је на табели Примере са четири бода заостатка за градским ривалом Атлетиком. Реал је синоћ одиграо нерешено 2:2 са Валенсијом.

Реал ће играти осмину финала Лиге шампиона против Роме, а избачен је из Купа краља због коришћења играча који је био под суспензијом.

Бивши тренер Ливерпула, Челсија, Интера и Наполија Бенитес преузео је Реал уочи почетка сезоне када је заменио Карла Анчелотија и потписао трогодишњи уговор.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи