Читај ми!

Липи: Гвардиола револуционар, Анчелоти најбољи

Италијански фудбалски тренер Марчело Липи рекао је да је Пеп Гвардиола револуционар, али је истакао да је Карло Анчелоти, ипак, тренутно најбољи тренер на свету.

"Гвардиола је први револуционар у фудбалу од Ариго Сакија. Он је створио и тренирао најјачи тим икада. Барселона је освојила све. Дао је значајан допринос историји фудбала. Гвардиола је данас један од два-три најбоља тренера на свету", рекао је Липи за Газета дело Спорт.

Гвардиола ће на крају сезоне напустити Бајерн из Минхена, а још се не зна где ће после Немачке. Медији као потенцијалне клубове Шпанца помињу Манчетсер сити, Манчестер јунајтед, Пари Сен Жермен...

Гвардиолу ће на клупи Бајерна заменити Италијан Карло Анчелоти.

"Тренер број један је Анчелоти, не постоји нико као он. Освојио је титулу у свакој земљи у којој је радио. Урадиће то и у Немачкој. Оно што је најважније, не постоји ниједан играч који је негативно говорио о њему. За то је потребан квалитет и фудбалска култура", навео је Липи.

Липи је у интервјуу италијанском листу говорио и тимовима у Серији А.

"Постоје тимови који су се много променили, као што су Милан, Интер и Јувентус. Није могуће увек наћи срце проблема. Али, Милан је врло јединствен тим", рекао је Липи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи