Ћурковић: Имамо поверење у Илиева и Томића

Први човек Фудбалског клуба Партизан Иван Ћурковић рекао је да тренер Иван Томић и спортски директор Ивица Илиев имају апсолутно поверење управе, али и велику одговорност за резултате.

Илиев је током сезоне преузео место спортског директора, док је Томић недавно постављен за тренера и водиће екипу у пролећном делу сезоне.

"Илиев и Томић имају апсолутно поверење свих нас када је у питању играчки кадар, концепција игре, однос и атмосфера у играчком и стручном саставу. Али, имају и велику одговорност за резултате и место Партизана у свим такмичењима које играмо", рекао је Ћурковић за сајт Партизана.

Партизан је у првом делу сезоне завршио такмичење у Лиги Европе у групи, иако је имао велике шансе за пласман у другу фазу. У Супер лиги заузима тек четврто место после 22 кола са 26 бодова мање од водеће Црвене звезде. У четвртфиналу Купа Србије играће против Радничког из Ниша.

Ћурковић је истакао да је веома задовољан што су на месту спортског директора и тренера људи који су бивши играчи Партизана и да су се прихватили посла са много ентузијазма.

"То ме подсећа на нека успешна прошла времена, а моја је улога да их подржим, као што сам то чинио у прошлости са њиховим колегама, који су долазили на тако важне функције, нису имали велико искуство, а стасали су у велике стручњаке", рекао је први човек црно-белих.

Ћурковић је пре недељу дана преузео функцију руководећег радне групе која је постављена након што је Управни одбор клуба поднео оставку, а коју чине Ивица Илиев, Милорад Вучелић, Милан Обућина, Милош Вазура и Војислав Недић.

"Не бих желео да будем негативан и да представим ситуацију у клубу компликованијом и тежом него што јесте, али нити да кажем да је све идеално. Имао сам прилику да будем председник Партизана и у тежим временима и успевали смо да превазиђемо све тешкоће, тако да сам оптимиста и сада", рекао је Ћурковић.

Он је истакао да му је мишљење било подељено када га је група чланова Управног одбора Фудбалског клуба и Југословенског спортског друштва Партизан замолила да помогне.

Према његовим речима, радна група је састављена од људи који су "привржени и одани" Партизану, као и то да су њени чланови професионалци или спортски функционери".

"Она није бројна из простог разлога јер ћемо се чешће састајати и према потреби решавати нека питања и проблеме брже и ефикасније", додао је он.

Ћурковић није желео да говори о својој "дефинитивној визији" функционисања клуба, али да размишља о томе и да има идеју.

"Приоритети у овом тренутку су консолидовање и стабилност стручно-техничког сектора клуба и играчког кадра јер ово је од виталног значаја за резултате и све што се подразумева на овом плану. Њихова ефикасност и атмосфера у екипи зависе од нашег јединства и искрене сарадње", рекао је Ћурковић.

Он је додао да сазивање Скупштине клуба није приоритет и да ће се то десити када се успостави стабилност и консолидација спортског сектора.

Ћурковић је навијачима Партизана поручио да су важан део клуба и да би волео да више не понављају "емоционално претеривање" јер клуб плаћа велике новчане казне.

"То је велика ставка, која оптерећује буџет клуба, отежава пословање, посебно у ситуацији када имамо значајне финансијске обавезе, а до прихода се тешко долази. Интерес клуба и љубав према Партизану је увек и изнад свега", рекао је Ћурковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи