Читај ми!

Супер лига: Вијеира најбољи играч првог дела сезоне

Фудбалер Црвене звезде Уго Вијеира изабран је за најбољег играча првог дела сезоне Супер лиге Србије, у избору редакције званичног сајта тог такмичења.

"Португалац није блистао на старту сезоне, чини се да је дуго тражио форму, али треба рећи да је његово залагање било на највишем нивоу и да је веома често био на правом месту, што је веома важно за нападача. Када је коначно 'прорадио' учинио је то у великом стилу и у мечу који је најважнији у српском фудбалу. Спектакуларном игром у у 149. вечитом дербију, одушевио је све присутне и 'зацементирао' позицију највећег љубимца навијача Звезде", наводи се на сајту Супер лиге.

Вијеира је, како се наводи, играч кола постао је и након сусрета са екипом Чукаричког у 20. колу шампионата, а трећи пут је тај епитет зарадио хет-триком у убедљивој победи црвено-белих над Радником из Сурдулице у оквиру наредног 21. кола.

"Вијеира је један од најзаслужнијих за невероватну серију од 19 узастопних победа Црвене звезде и рекордну предност у односу на све ривале у борби за шампионску тиитулу", додаје се саопштењу Супер лиге.

Уго Вијеира је у Црвену звезду стигао овог лета као слободан играч и изборио место стандардног првотимца, а током сезоне забележио је 22 наступа у Супер лиги Србије и Купу Србије уз 14 постигнутих голова и пет асистенција.
Најзаслужнији је за још три поготка постигнута са беле тачке, након што је брзоноги нападач оборен у шеснаестерцу ривала.

Вијеира је тренутно први стрелац лиге испред клупског колеге Александра Катаија који је постигао 13 и Валерија Божинова из Партизана, који је постигао 12.

"Занимљиво је да је Црвена звезда забележила победе у свим првенственим сусретима у којима је Вијеира наступао, док су једина два меча у којима није улазио у игру завршена ремијем. Према специјализованом сајту Трансфермаркт његова тржишна вредност је у овом моменту процењена на око два милиона евра", наводи се на сајту Супер лиге Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи