Побуна играча Челсија против Косте и Фабрегаса?!

Шта је старије, кокошка или јаје? Да ли су лоши односи донели лоше резултате или су, пак, лоши резултати донели лоше односе у Челсију? Тешко је рећи у овом тренутку, али оно што је извесно (или га барем као „извесно" преносе енглески медији), свлачионица „плаваца" се окренула против Дијега Косте и Сеска Фабрегаса.

Пораз од Лестера у понедељак (2:1) покренуо је читав низ закулисних дешавања на Стамфорд Бриџу, од деветочасовног састанка Романа Абрамовича и људи из Управе са Жозеом Морињом - о његовој и клупској будућности, наравно - па све до разрачунавања фудбалера који су прошле сезоне врло сигурно освојили титулу првака Енглеске.

Како се наводи, играчи су се окренули против Дијега Косте и Сеска Фабрегаса. Први шпански репрезентативац је постигао четири гола ове сезоне (три у Премијер лиги). У исто време прошле године било их је три пута више. Недавно га је Морињо повукао на клупи, одлучивши да стави Едена Азара у напад, у нечему што личи на „лажну деветку" мрског му Пепа Гвардиоле.

Костин одговор је био јасан, иако не директан - одбио је да се загрева, а потом је бацио маркер у правцу португалског тренера током ремија без голова са Тотенхемом.

Фудбалери, тврде поједини енглески медији, нису задовољни одсуством казне за Косту. Односима свакако није помогла ни Костина реакција код првог гола Лестера, када је дотрчао до последње линије свог тима и јасним гестикулацијама је оптужио за примљени погодак.

Ту је, наравно, и питање Фабрегасовог учинка ове сезоне. Фабрегас је у Барселони, по речима Гвардиоле, Тита Виљанове и њега самог, имао „анархичну" улогу. Он је имао слободу да се креће по терену, одвојен од целине и система. Када то ради и има учинак, сјајно. Међутим, када не даје довољно на терену, онда његово одсуство тактичке дисциплине потпуно ремети колективна кретања читавог тима. То гледамо ове сезоне и то је нешто што му саиграчи замерају.

Све је почело када је Морињо, након меча са Лестером, рекао да су га играчи „издали", мислећи притом на њихову немогућност да извршавају од њега задате задатке на терену током мечева.

Пошто су изгубили девет мечева ове сезоне, фудбалери Челсија се налазе (макар у овом моменту) у борби за опстанак, с обзиром да имају један бод више од најбољег тима из опасне зоне.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи