Читај ми!

Партизан извукао бод на Бањици

Рад - Партизан 2:2 (1:0). У последњој утакмици 21. кола Суперлиге Србије Партизан је као гост освојио бод против „грађевинара“. Рад је водио са 2:0 до 74. минута, међутим, Божинов је са два гола успео да свом тиму донесе бод. Друловић задовољан реакцијом тима, Милановићу помешана осећања.

Рад је имао два гола предности преко Александра Трнинића у 36. и Ђорђа Денића у 60, али је резервиста Валери Божинов изједначио резултат у 72. и 85. минуту. Фудбалери Партизана поново су осцилирали и исказали слабости, али су на крају успели да извуку нерешен резултат у финишу меча, иако су чак могли и до тријумфа.

Партизан је у првом полувремену био бољи ривал, имао је иницијативу и контролу игре, а покушавали су Никола Нинковић, Саша Илић и Иван Шапоњић да постигну гол, али нису искористили своје шансе.

Актуелни шампион је најбољу шансу имао у петом минуту, када је Стефан Вицо играо руком у свом шеснаестерцу, због чега је досуђен пенал. Капитен Илић није, међутим, успео да искористи једанаестерац, пошто му је голман Милош Будаковић одбранио шут. Ово је Партизану шести неискоришћени пенал ове сезоне.

Домаћи тим је повео у 38. минуту сјајним ударцем Трнинића из слободног ударца са око 25 метара. То је "грађевинарима" био први ударац у оквир гола.

Партзан офанзивно почео друго полувреме, али није правио шансе. Рад је, са друге стране, правио јако мало прилика, али их је користио, тако да је у 60. минуту повео са 2:0.

Борко Веселиновић је одлично прошао по десној страни и убацио лопту у казнени простор, где је Ђорђе Денић био потпуно сам и није му било тешко да из близине савлада Филипа Кљајића.

Преокрет је уследио од 59. минута, када је Валери Божинов ушао уместо Ивана Шапоњића.
Андрија Живковић је у 73. минуту прошао по левој страни и центрирао у шеаснаестерац, а Божинов је са пет метара савладао Будаковића за 1:2.

Партизан је после тога кренуо у потпуну иницијативу, што се исплатило у 84. минуту. Живковић је поново центрирао, овог пута са десне стране, и пронашао Лазара Ћирковића, који је спусти лопту Божинову, а он је из непосредне близине у великој гужви спровео лопту у мрежу за 2:2.

Дарко Брашанац је у 88. минуту сјајно шутирао, али је Будаковић одбранио.

Резултати и стрелци 21. кола Суперлиге:

Рад - Партизан 2:2 (Трнинић 36, Денић 60. - Божинов 72, 85)

Одиграно у суботу:
Борац - Младост 1:2 (Мићић 83 - Милосављевић 16, Големић 23. пенал)
ОФК Београд - Јавор 0:1 (Гафуров 71)
Спартак - Нови Пазар 2:0 (Илић 23, Ивановић 87)
Вождовац - Металац 1:0 (Одита 42)
Војводина - Јагодина 3:1 (Росић 7, Ожеговић 14, 80. - Поповић 45)
Црвена звезда - Радник 5:0 (Вијеира 25, 34, 81, Катаи 57, Срнић 89)

Петак:
Раднички Ниш - Чукарички 0:0.

Табела: Црвена звезда 59 бодова, Борац 37, Чукарички 36, Војводина 34, Партизан 33, Раднички Ниш 32, Војводина 31, Јавор 30, Младост 30, Вождовац 28, Радник 24, Нови Пазар 23, Металац 21, ОФК Београд 18, Јагодина 16, Рад 16, Спартак 13 (-4).

Друловић задовољан реакцијом тима, Милановићу помешана осећања

Тренер фудбалера Партизана Љубинко Друловић рекао је данас да не може да буде задовољан игром свог тима у првом полувремену утакмице са Радом, али да је задовољан реакцијом екипе која је од 0:2 дошла до изједначења.

"Права првенствена утакмица. Ми смо у првом полузвремену контролисали игру, имали смо и пенал и много шанси и могли смо већ тада да завршим утакмицу. Рад нам је из једног ударца дао гол и уместо да водимо, завршили смо прво полувреме у минусу. Било нам је тешко, пре свега због промашеног пенала. Моменат је такав, играчи то нису могли да поднесу", рекао је Друловић.

Партизан је у четвртак изгубио од Аугсбурга и елиминисан је из европских такмичења, а после 21 кола Супер лиге налази се на петом месту табеле.

"Зна се да је после онакве утакмице тешко вратити екипу, али смо у другом полувремену учинили све. Момци су показали карактер и изједначили. Не можемо да задовољни првим полувременом због много пропуштених шанси и промашеног пенала, али можемо да будемо задовољни реакцијом играча после 0:2", рекао је Друловић.

Тренер Рада Милан Милановић рекао је да не може да буде задовољан бодом.

"Помешана су ми осећања. Кад водиш 2:0, не можеш да будеш задовољан ако не победиш. Ушли смо нервозно у утакмицу, као да смо се уплашли противника, али после тог почетка смо дошли себи. Били смо агресивни и брзи и добро смо парирали Партизану", рекао је Милановић.

Он је казао да је уопштено гледано задовољан игром свог тима до пред крај утакмице.

"Друго полувреме смо одиграли тактички и до тог другог гола, негде до 70. минута све је било добро. Али, Партизан је Партизан, Партизан има снагу. Успели су да изједначе. Нити ћемо да очајавамо, нити да кукамо што нисмо успели да задржимо предност од 2:0. Наш главни циљ је сада да и против Јагодине одиграмо као данас првих 70 минута", рекао је Милановић.

 

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи