Читај ми!

Дортмунд убедљив против Штутгарта, реми Бајера и Шалкеа

Фудбалери Борусије из Дортмунда надиграли су на свом Весфалену екипу Штутгарта са 4:1 (2:1) у 14. колу немачке Бундеслиге. Филип Костић асистент код гола Штутгарта. Леверкузен и Шалке поделили бодове - 1:1.

Борусија се вратила на победнички колосек, који је на кратко прекинула поразом у прошлом колу против Хамбурга, на прави начин и лаким тријумфом над "швабама" дошла на осам бодова од Бајерна.

Пјер-Емерик Абумејан наставио је да решета у Бундеслиги и са два нова гола стигао до броја 17, што га чиним првим стрелцем лиге.

Са друге стране, све што су гости из Штутгарта успели да ураде јесте да унесу неизвесност у финишу првог полувремена преко Данијела Дидавија, којем је, као на тацни, пред празним голом асистирао Филип Костић.

Штутгарт ће се и ове сезоне грчевито борити за опстанак, пошто се налази на 16. месту које води у бараж.

Фудбалери Бајер Леверкузена и Шалкеа одиграли су вечерас нерешено 1:1 у утакмици 14. кола немачке Бундеслиге, док на мечу између Аугсбурга и Волфсбурга није било голова.

После првог полувремена није било голова на стадиону Бај арена између Бајера и Шалкеа.

"Фармацеути" су били бољи ривал, имали су већи посед лопте и две добре прилике за гол, међутим, Карим Белараби није успео да савлада голмана Шалкеа у 32. и 43. минуту.

Шалке је на почетку другог полувремена шокирао домаћу публику, пошто су после једне контре и проигравања Леона Горецке кроз одбрану Бајера за Максима Чупо-Мотинга у 50. минуту гости повели.

Ипак, домаћин је у наставку меча све озбиљније претио, а то им се исплатило у 85. минуту. Хавијер Ернандес је убацио лопту с десне стране, а голман Шалкеа Ралф Фахрман ју је одбио, међутим, само до затрчалог Ритхера, ког је она погодила у груди и ушла у гол.

Резултати и стрелци:

Борусија Дортмунд - Штутгарт 4:1 (Кастро 3, Абумејан 19, 90+1, Нидермајер 65. аутогол - Дидави 40)

Бајер Леверкузен - Шалке 1:1 (Ритхер 85 - Чупо-Мотинг 50) 

Аугсбург - Волфсбург 0:0 

Субота:
Бајерн - Херта 2:0 (Милер 34, Коман 41)
Вердер - Хамбург 1:3 (Ујо 64. - Иличевић 3, Грегорич 27, Милер 68)
Хановер - Инголштат 4:0 (Гуедес 5, Андреасен 11, Караман 24, Бех 83)
Хофенхајм - Борусија Менхенгладбах 3:3 (Цубер 11, Полански 34, Амири 47. - Јонсон 5, 87, Дрмић 56)
Мајнц - Ајнтрахт Франкфурт 2:1 (Муто 5, Малили 42. - Сеферовић 61)

Петак:
Дармштат - Келн 0:0

Табела: Бајерн 40, Борусија Дортмунд 32, Волфсбург 25, Херта 23, Борусија Менхенгладбах 22, Хамбург 21, Бајер 21, Шалке 21...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи