Чудесна прича Џејмија Вардија, Швајнштајгер спасао Јунајтед

Џејми Варди наставља да игра сезону из снова, али његов Лестер није успео да одржи предност до које је стигао захваљујући голу сјајног нападача постигнутом на 11. узастопној премијерлигашкој утакмици. Варди јесте поставио рекорд вредан сваке хвале, али „лисице" ипак нису узеле сва три бода против Манчестер Јунајтеда, који је избегао пораз првим голом Бастијана Швајнштајгера у дресу тима са Олд трафорда.

Оно што је важно за навијаче екипе коју предводи толико пута - са правом или без њега, процените сами - оспоравани Клаудио Ранијери, јесте чињеница да је Лестер показао да његова позицијана табели није случајност. Развејали су сумњу која је постојала још од меча и пораза од Арсенала (5:2), која је говорила да Лестер игра са толико успеха добрим делом зато што му је распоред био наклоњен.

Овога пута Лестер је био апсолутно равноправан такмац кудикамо богатијем супарнику и, чак, можда више жали за додатна два бода.

Џејми Варди је, на половини првог дела игре, постигао водећи гол за свој тим, чиме је оборио рекорд бившег играча "црвених ђавола" Руда ван Нистелроја, који је био стрелац у десет мечева у низу.

"Свака част Варди. Сада си ти број један и заслужио си то", честитао му је и сам Холанђанин на Твитеру.

Ово је, иначе, 14. гол Вардија у Премијер лиги ове сезоне, што га чини и њеним првим стрелцем. Овај момак је до пре само четири сезоне играо аматерски фудбал.

Јунајтед ни после тога није са више агресије или са неколико додатних играча кренуо ка завршној трећини терена и онда голу ривала. Ако се нешто замера ове сезоне Лују ван Галу јесте изостанак „оштрине" у поседу, који због тога делује стерилан и сам себи сврха. Тако је и на Кинг Пауер стадиону Јунајтед изгледао као тим који има задатак да шутне на гол само онда када је потпуно сигуран да ће погодити.

Међутим, ту су прекиди као излаз из наизглед безизлазног. Један такав донео је изједначење Манчестеру, за који заслуге на равне части могу да поделе дефанзивац Лестера, несхватљиво инертан приликом одбране човек-човека на дефанзивном корнеру, голман Каспер Шмајхел и Бастијан Швајнштајгер.

Не само да је ово био први гол популарног „Швајнија" за Манчестер, већ и његов први гол од маја месеца, када је у дресу минхенског Бајерна затресао мрежу Мајнца.

Лестер је тако прекинуо низ од четири победе и препустио је прво место Манчестер Ситију. Обе екипе имају по 29 бодова, а Манчестер јунајтед на трећем месту има бод мање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи