Матос и Вијеира за нови тријумф Црвене звезде

Фудбалери Црвене звезде победили су на стадиону "Рајко Митић" Металац са 2:0 у последњој суботњој утакмици 17. кола Супер лиге Србије. Голове за црвено-беле постигли су Бруно Матос у 45. и Уго Вијеира у 77. минуту. Звезда је тако наставила победнички низ, уписавши 14. узастопни тријумф у Суперлиги.

Црвено-бели су током целог првог полувремена имали инцијативу, али су до прве праве прилике за гол дошли тек у 45. минуту. Марко Грујић је пробио по десној страни и послао лопту на другу стативу, где је сам остао Бруно Матос, који је ударцем из прве савладао голмана Металаца Немању Белића.

Домаћин је и у другом полувремену, пред око 9.000 гледалаца, наставио да игра офанзивно, а предност је дуплирао Вијеира у 77. минуту, који је пресекао додавање Немање Младеновића ка свом голману, те забишао Белића и затресао мрежу Металца.

У последњих десетак минута Звезда је имала још неколико добрих прилика, али је голман Белић одбранио ударце Александра Катаија и Предрага Сикимића.

Домаћина је задесио пех у 35. минуту, када је због повреде терен морао да напусти капитен Александар Луковић.

Резултати мечева 17. кола Суперлиге Србије:

Црвена звезда - Металац 2:0 (Матос 15, Вијеира 77)

Борац - Вождовац 1:1 (Вујаклија 72 - Одита 74)

Нови Пазар - Младост 1:3 (Радивојевић 27 - Китановски 56, 76, Вајан 71)

ОФК Београд - Раднички Ниш 0:2 (Земљанухин 46, Ашћерић 76)

Спартак - Јавор 0:0

У преосталим мечевима у недељу се састају Рад - Чукарички (13 сати) и Јагодина - Партизан (17).

Одиграно у петак: Војводина - Радник 2:3.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи