Бајерн доминирао па одморио, Келн славио у Леверкузену

Фудбалери Бајерна савладали су у Минхену екипу Штутгарта са 4:0, док је Келн неочекивано славио на гостовању против Бајера из Леверкузена - 2:1, у утакмицама 12. кола немачке Бундеслиге.

Баварци су готово са пола снаге декласирали госте из Штутгарта, а комплетан посао завршили су већ у првом полувремену када су Робен, Коста, Левандовски и Милер изрешетали мрежу противничког голмана.

У пораженом тиму српски нападач Филип Костић одиграо је првих 45 минута.

Актуелни сампион је 11. победом ове сезоне одмакао осам бодова Борусији Дортмунд, која има утакмицу мање, док је Штургарт после осмог пораза на позицији која води у плеј-аут.

Екипа Келна, за коју је Милош Јојић одиграо последњих десетак минута, неочекивано је однела сва три бода из Леверкузена и укључила се у борбу за горњи део табеле, а посао јој је олакшан након што је Пападопулос добио црвени картон у 53. минуту због прекршаја.

Мајнц је код куће био сигуран против Волфсбурга (2:0), док су Хофенхајм и Ајнтрахт, односно Борусија Менхенгладбах и Инголштат, одиграли без голова (0:0). Фудбалери Дармштата и Хамбургера играли су нерешено (1:1).

Резултати

Мајнц - Волфсбург 2:0 (Де Бласис 31, Мали 75)

Бајер Леверкузен - Келн 1:2 (Ернандес 33 - Марох 17, 72)

Бајерн Минхен - Штутгарт 4:0 (Робен 11, Коста 18, Левандовски 37, Милер 40)

Борусија Менхенгладбах - Инголштат 0:0

Хофенхајм - Ајнтрахт Франкфурт 0:0

Дармштат - Хамбургер 1:1 (Хелер 47 - Ласога 29. пенал)

Сутра се састају Борусија Дортмунд - Шалке и Аугзбург - Вердер Бремен.

Одиграно у петак: Хановер - Херта 1:3.

Табела: Бајерн 34 бода, Борусија Дортмунд 26, Волфсбург 21, Херта и Шалке по 20, Борусија Менхенгладбах 19, Келн 18, Бајер Леверкутен 17, итд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи