Звезда за наставак серије, реми Борца и Вождовца

Црвена звезда је домаћин Металацу (18), са намером да настави победоносни низ. Шампион Партизан у недељу гостује у Јагодини (17) и све сем победе продубило би агонију црно-белих. Борац и Вождовац играли нерешено, Раднички и Младост славили у гостима.

Лидер првенства Црвена звезда дочекује Металац са жељом да забележи 14. узастопну првенствену победу, учврсте се на првом месту и дође само на корак од изједначавања клупског рекорда од 15 везаних тријумфа оствареног пре две сезоне под вођством Славише Стојановића.

Екипа из Горњег Милановца на стадион Рајко Митић долази осокољена првом историјском победом над Партизаном у прошлом колу и уочи утакмице најављује нови велики скалп.

Изабраници Миодрага Божовића имају огромну предност на табели, 14 бодова више од Борца и чак 19 од Партизана, и новом "рецком" имају амбиције да мирно оду на репрезентативну паузу у шампионату.

Са друге стране највећи ривал и актуелни шампион Партизан не налази се у добром моменту, ниже неуспехе, а додатна "со на рану" је висок пораз у Билбау (5:1) у Лиги Европе. Партизану следи ново гостовање у Јагодини, треће заредом у домаћем такмичењу, и једноставно је под морањем победе.

Фудбалери Борца и Вождовца одиграли су у Чачку нерешено 1:1 (0:0) у 17. колу Супер лиге Србије.

Екипа Ненада Лалатовића, најпријатније изненађење шампионата, није успела да забележи 10. победу у првенству и то против свог бившег клуба.

Борац је повео преко Срђана Вујаклије у 72. минуту, а Вождовац је изједначио неколико тренутака касније када је Обиора Одита на прави начин крунисао контру гостију.
Сусрет у Чачку каснио је 10 минута, јер поред терена није било кола хитне помоћи, које су обевезне на утакмицама домаћег првенства.

У осталим мечевима 17. кола, Младост из Лучана је после преокрета славила у Новом Пазару са 3:1, док је победу на страни уписао и Раднички из Ниша против ОФК Београда (2:0).

"Романтичари" су имали сјајну прилику у првом полувремну, али је Јовановић био непрецизан са беле тачке. У наставку меча Нишлије су до тријумфа дошли головима Земљанухина и Ашћерића.

Резултати и стрелци 17. кола Супер лиге:

Борац - Вождовац 1:1 (Вујаклија 72 - Одита 74)
Нови Пазар - Младост 1:3 (Радивојевић 27 - Китановски 56, 76, Вајан 71)
ОФК Београд - Раднички Ниш 0:2 (Земљанухин 46, Ашћерић 76)
Спартак - Јавор 0:0
Црвена звезда - Металац (18)

Недеља:

Рад - Чукарички (13)
Јагодина - Партизан (17)

Одиграно у петак:

Војводина - Радник 2:3 (1:1)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи