Читај ми!

Нови пораз Партизана, Чука однела бодове из Хумске

Партизан – Чукарички 0:1 (крај). Шампион Србије наставио са очајним партијама у Супер лиги. Ни два пенала, ни играч више нису помогли Партизану да остане непоражен против Чукаричког. Пјасентинова "бомба" решила питање победника.

Фудбалери Чукаричког су на стадиону у Хумској победили екипу Партизана са 1:0 у последњој утакмици 12. кола Супер лиге Србије. Црно-бели су тако уписали и четврти пораз од почетка сезоне, четврти су на табели са 20 бодова, док је Чукарички шести са два бода мање.

Партизан је одиграо још један лош меч, није искористио два једанаестерца и никако није успевао да пробије организовану одбрану гостију. На другој страни, Чукарички је све време био опаснији ривал, а победу је сачувао и поред тога што је утакмицу завршио са играчем мање.

Голману Партизана Живку Живковићу прво је запретио Драгољуб Срнић у 12. минуту. Он је из игре избацио Милоша Остојића, ушао у шеснаестерац и шутирао са седам-осам метара, али је лопта завршила мало поред стативе.

У 20. минуту Петар Бојић је искористио још једну грешку Остојића и избио сам пред гол Партизана, али је Живковић био на правом месту.

За првих пола сата игре на стадиону у Хумској, пред око 4.000 навијача, голу Чукаричког запретио је једино Дарко Брашанац, али је његов ударац са неколико метара одбранио Немања Стевановић.

Бољу игру Чукарички је материјализовао у 35. минуту. Лукас Пијасентин, који је ушао са клупе уместо повређеног Адија, извео је слободан ударац са 30 метара и постигао сјајан гол за вођство гостију.

Тренер Партизана је на полувремену извршио две измене, у игру су ушли Иван Шапоњић и Петар Грбић и управо су њих двојица били у центру пажње у 49. минуту. Шапоњић је оборен у шеснаестерцу, судија Милорад Мажић је показао на белу тачку, а лопту је узео Грбић, али је шутирао преко гола.

Чукарички је и у наставку био бољи ривал на терену, а у 67. минуту Станиша Мандић је могао да реши утакмицу, али је из изгледне позиције слабо шутирао.

Пет минута касније гости су остали са играчем мање на терену, пошто је Тијаго у покушају да изнуди пенал зарадио други жути картон.

Десет минута пре краја утакмице Шапоњић је био у продору, голман Стевановић га је оборио, а Мажић је још једном показао на пенал. Овог пута лопту је узео Стефан Бабовић, али епилог је био исти – и он је шутирао преко гола.

Иако су све бацили на напад, црно-бели нису успели да до краја утакмце "ишчупају" макар реми.

Пре почетка меча челници Чукаричког уручили су поклон тренеру Владану Милојевићу, који је данас последњи пут водио екипу с Бановог брда са клупе.

Партизан у наредном, 13. колу, домаћег шампионата као гост игра против Радника, док Чукарички дочекује Јагодину.

Овако је протекао последњи меч 12. кола Супер лиге:

20.56 – Крај у Хумској, Чукарички је савладао екипу Партизана са 1:0.

20.41 – Још један пенал за Партизан, поново над Шапоњићем. И овога пута црно-бели су непрецизни, Бабовић шутира преко гола.

20.33 – Партизан од 72. минута игра са играчем више, пошто је други жути картон у екипи Чукаричког добио Галвао.

20.10 – Једанаестерац за Партизан! У казненом простору Чукаричког оборен је Шапоњић, али Петар Грбић није био прецизан са беле тачке.

20.06 – Почело је и друго полувреме.

19.51 – Полувреме у Хумској, Чукарички води са 1:0.

19.39 – ГОЛ! Чукарички од 35. минута води са 1:0. Стрелац је Бразилац Лукас Пјасентин, који је гол постигао са добрих 30 метара удаљености од гола Партизана.

19.04 – Са неколико минута закашњења, због проблема са осветљењем, почео меч у Хумској.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи