Пирова победа Сампдорије, Војводина у плеј-офу

Војводина – Сампдорија 0:2 (крај). Фудбалери Војводине пласирали су се у плеј-оф квалификација за Лигу Европе, пошто су, упркос поразу од 2:0 у Новом Саду, елиминисали италијанску Сампдорију. "Лале" су у првом мечу славиле са 4:0.

Фудбалери Војводине пласирали су се у бараж за Лигу Европа и поред пораза у реваншу на свом терену од Сампдорије. Војводина је, после убедљиве победе у Торину у првом сусрету са 4:0, у реваншу у Новом Саду изгубила 2:0.

Стрелци за тим из Ђенове били су Едер у 15. и Луис Муријел у 70. минуту.

Утакмица на стадиону Карађорђе одиграна је пред скоро пуним трибинама, а навијачи обе екипе одали су уочи почетка пошту легенди два клуба Вујадину Бошкову.

Гости су, као што је и очекивано, офанзивније почели и већ у 15. минуту повели преко Едера, после добре акције по левој страни и асистенције Луиса Муријела.

Сампдорија је била много опаснија у првом полувремену, а добру прилику имала је у 37. минуту, после одличне акције Роберта Соријана, који је лако прошао поред Игора Ђурића и са ивице петерца шутирао, али му је голман домаћин Срђан Жакула одбранио.

Војводина је у првом делу најближа голу била у судијској надокнади, када је Новица Максимовић шутирао са 16 метара, али га је изблокирао противнички играч.

Италијанска екипа је била офанзивна и у другом полувремену, што је Војводини оставило много простора контранападима, а најбољу шансу није искористио капитен Мирко Иванић, који је после центаршута Јовице Василића са пет метара шутирао у голмана гостију Емилијана Вивијана.

Војводина је тада везала неколико добрих напада, а шансе нису искористили Данило Секулић и Игор Ђурић.

Сампдорија је након тога искористила грешку противничке одбране и после одличне акције Едера и Муријела постигла други погодак.

До краја утакмице није било изгледнијих шанси, па су фудбалери Војводине прошли у четврто коло у којем ће се борити за улаз у групну фазу Лиге Европа.

Жреб за бараж за Лигу Европа одржаће се у петак.

Овако је протекао меч на "Карађорђу":

22.53 - Крај, Војводина - Сампдорија 0:2.

22.29 - ГОЛ! Сампдорија води са 2:0 од 70. минута, стрелац је Мјуриел.

22.03 - Настављен меч на "Карађорђу".

21.47 - Полувреме, Војводина - Сампдорија 0:1.

21.15 - ГОЛ! Сампдорија од 15. минута води са 1:0, стрелац је Едер.

21.00 - Почео меч у Новом Саду.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи