Читај ми!

Партизан против "румунске Звезде", победа за европску јесен

Српски шампион игра против славне Стеауе меч који, ма колико покушавали да се суздржите, није могуће не назвати "мечом сезоне". Јер то је утакмица која победнику доноси јесен у Европи (Лига шампиона или Лига Европе), 5,4 милиона евра од Уефе, интерни примат у овом делу Европе и још сијасет пропратних ствари... Директан пренос са стадиона у Хумској је на Првом програму РТС-а од 20.30.

Фудбалери Партизана играју против Стеауе реванш меч трећег кола квалификација за Лигу шампиона. Српски шампион има повољан резултат из првог меча (1:1), а пласман у наредну фазу гарантује учешће у групној фази неког од европских такмичења.

Први део посла Партизан је обавио како треба, сада је на реду онај тежи део – материјализација стеченог у Букурешту. Црно-бели дочекују Стеауу у реваншу трећег кола квалификација за Лигу шампиона, а пораз не долази у обзир.

Изабраници Зорана Милинковића показали су у првом мечу (1:1) да су квалитетнији ривал. Мало спортске среће, али и умећа, недостајало је црно-белима да већ после утакмице у Букурешту једном ногом закораче у бараж, али тај посао се мора урадити у Београду.

Пред сигурно испуњеним трибинама стадиона и пред готово 30.000 ватрених навијача падали су и јачи противници од "румунске Звезде", али играчи Стеауе сигурно се неће предати без велике борбе.

"Свесни смо нашег задатка, снаге противника и спремни смо за меч. Покушаћемо да наметнемо наш ритам игре, иако знамо да Стеауа игра боље у гостима", рекао је тренер "парног ваљка" Зоран Милинковић.

"Знамо да је Партизан јака екипа, да игра добро, али шансе су подједнаке. Спремни смо за сваку ситуацију. Утакмица има велики значај за обе екипе", нагласио је помоћни тренер Стеауе Масимо Педрацини, некада помоћник Валтера Зенге у Црвеној звезди.

Свака победа црно-белих, па и реми без голова, воде Партизан у бараж за Лигу шампиона, само степеницу до сна. Па ипак, ако се и оклизне на тој степеници, шампион Србије ће играти лигашки део Лиге Европе.

Утакмица између Партизана и Стеауе игра се у Београду од 20.30, уз директан пренос на Првом програму Радио-телевизије Србије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи