Читај ми!

Шампион пао у Новом Пазару!

Нови Пазар са 3:2 савладао екипу Партизана, јунак утакмице Стефан Ашковски, позајмљени играч црно-белих. Партизан и даље, када је реч о борби за бодове, без победе у Новом Пазару.

Фудбалери Новог Пазара уписали су прву победу у новој сезони Суперлиге Србије, пошто су на свом терену победили Партизан са 3:2 у утакмици трећег кола.

Нови Пазар је тако стигао до своје прве победе над Партизаном у историји, док црно-бели ни из петог покушаја нису успели да славе на гостовању у Пазару.

Голове за Нови Пазар постигли су Предраг Павловић у 21. минуту из једанаестерца и Стефан Ашковски у 26. и 72. минуту, док су стрелци за Партизан били Никола Трујић у 12. и Немања Којић у 45. минуту.

Утакмица у Новом Пазару почела је једноминутним прекидом, јер су навијачи домаћих убацивали петарде на терен, а након тога је уследило одлично прво полувреме. У врло занимљивом и садржајном првом полувремену, виђена су четири гола, два једанаестерца и неколико великих прилика.

Партизан је, иако је играо у комбинованом саставу, имао иницијативу у првих 20 минута, али је до прве прилике стигао Нови Пазар. Међутим, Живко Живковић је сачувао гол црно-белих после ударца Павловића.

У 12. минуту, шампион Србије је повео голом Николе Трујића. Дуго је трајала акција Партизана: Саша Лукић је пребацио цео шеснаестерац, лопту је прихватио капитен Саша Илић. Он је пронашао Петра Грбића, који је шутирао, али је његов покушај зауставио Златко Зечевић. Лопта се потом одбила до Трујића коме није било тешко да погоди мрежу.

После вођства Партизана, домаћа екипа је кренула одлучније ка голу Београђана и то им се исплатило већ у 21. минуту.

Ашковски, иначе играч Партизана на позајмици у Пазару, ушао је у шеснаестерац црно-белих где га је оборио Лукић, а судија Владо Глођовић је одмах показао на пенал. Сигуран извођач једанаестерца био је Павловић.

У само једном минуту Партизан је имао две велике шансе да поново поведе, али ни Којић ни Трујић нису били прецизни.

Четири минута после првог пенала и гола Пазара, уследио је још један. У главној улози је опет био Ашковски, поново је оборен у казненом простору, а овога пута кривац у редовима Партизана био је Лазар Ћирковић. За разлику од првог једанаестерца, други је извео Владимир Радивојевић, гађао у леви угао, али га је Живковић "прочитао" и одбранио.

Већ у 26. минуту на семафору је писало 2:1 за Нови Пазар, а Ашковски је већ тада израстао у једног од хероја меча. По десној је прошао Синиша Стевановић, центрирао, а Ашковски је био најбољи у скоку и главом савладао Живковића.

До истека првих 45 минута Пазар је могао и да удвостручи предност, али је уместо тога Партизан стигао до изједначења у првом минуту надокнаде времена. У шеснаестерцу су комбиновали Којић, Илић и Грбић, а Којић је на крају успео да угура лопту у мрежу и изједначи на 2:2.

За разлику од првог, почетак другог дела утакмице био је миран. До 65. минута Нови Пазар је имао две прилике, али Милош Тинтор и Стевановић нису затресли мрежу Партизана. Црно-бели у тим моментима нису успевали да запрете Пазарцима, а домаћи навијачи су се поново радовали у 72. минуту.

Којић је погрешио и изгубио лопту на центру терена, уследила је дуга лопта до Ирфана Вусљанина, који на петерцу упослио Павловића. Ударац Павловића је изблокиран, а лопта је потом стигла до Ашковског који је остао сам и погодио други пут на мечу.

У 80. минуту Никола Никовић се добро снашао, шутирао из прве са десетак метара, али право у голмана Пазара. У последњих десетак минута меча пао је темпо игре, није било великих прилика, па ни голова.

После три одиграна кола, Партизан има шест бодова, а Нови Пазар четири.

У следећем, четвртом колу Суперлиге Србије Партизан игра против Спартака на свом терену, а Нови Пазар у Јагодини.

Парови и резултати трећег кола Суперлиге Србије:

Петак:

Црвена звезда–Раднички (Н) (1:1)

Субота:

Нови Пазар–Партизан 3:2 (Павловић 21п, Ашковски 26, 71 – Трујић 12, Којић 45)

Рад-Радник 4:1 (Дабић 6, Арсенијевић 21. пенал, Ненадовић 77, Михајловић 83 - Ћулум 32)

ОФК Београд-Вождовац 2:1 (Шкрбић 75, Јовановић 84. пенал - Сикимић 12)

Спартак-Младост 2:0 (Макарић 39, Милошевић 78)

Борац–Чукарички 1:0 (Јевтовић 1)

Недеља:

Јагодина–Металац (19.00)

Војводина–Јавор (20.00)

Овако је протекао меч у Новом Пазару:

18.54 - Завршен је меч у Новом Пазару, где је истоимени тим савладао екипу Партизана са 3:2.

18.30 - ГОЛ! Нови Пазар од 71. минута води са 3:2, стрелац је поново Стефан Ашковски.

18.04 - Почело је и друго полувреме у Новом Пазару.

17.47 - Крај веома занимљивог првог полувремена, Нови Пазар–Партизан 2:2.

17.46 - ГОЛ! Партизан у надокнади времена стиже до изједначења, стрелац је Немања Којић.

17.27 - ГОЛ! Само минут после промашеног пенала, Нови Пазар стиже до вођства од 2:1. Стрелац је Стефан Ашковски.

17.26 - Још један пенал за Нови Пазар, овога пута извођач је Владимир Радивојевић, али је Живко Живковић одлично интервенисао.

17.22 - ГОЛ! Нови Пазар стиже до изједначења у 22. минуту, стрелац је Предраг Павловић са 11 метара. Претходно је Лукић, по мишљењу Глођовића, оборио Ашковског.

17.13 - ГОЛ! Партизан од 13. минута води са 1:0, стрелац је Никола Трујић. То је његов први гол од када је стигао међу црно-беле.

17.02 - Већ у другом минуту, судија Глођовић прекида меч због петарди које убацују навијачи Новог Пазара. Ипак, прекид је трајао мање од два минута.

17.00 - Почео сусрет у Новом Пазару.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи