Читај ми!

Фуриозни преокрет Звезде у другом полувремену на Врачару!

Фудбалери Црвене звезде победом су почели нову сезону у Суперлиги Србије, пошто су на Врачару победили ОФК Београд после преокрета са 6:2 (0:2). Меч обележила велика врућина и велики преокрет црвено-белих у другом делу утакмице.

ОФК Београд је после првог полувремена водио погоцима Андрића у 17. и Дражића у 45, али су црвено-бели у наставку за свега 10 минута постигли четири гола – преко Мбођа у 48, Јовића у 52, Савићевића у 55. из пенала и 58, да би Џошуа Паркер са два гола (у 78. и 90. минуту) потврдио тријумф на премијери.

Црвена звезда је још једном доказала да веома тешко долази до три бода на старту домаћег првенства, јер је остварила тек пету победу у последњих 17 година.

Екипа Миодрага Божовића није блистала на данашњем мечу. Поново се видело да одбрана још није уиграна, што је у првом делу игре знао да користи расположени Дражић.

У наставку као да је други тим ОФК Београда изашао на терен, али исто се може рећи и за тим Црвене звезде.

Деловало је као да су се, условно речено домаћи играчи опустили после високог вођства на полувремену. Са друге стране, играчи у црвено-белим дресовима су направили право мало чудо тиме што су по изузетно тешком времену (наводно је измерено чак 50 сетепени) у наставку дали чак шест голова противнику а нису примили ни један!

Истина, посао изабраницима Владимира Петровића Пижона, који је целу утакмицу ипак посматрао са клупе, додатно је био отежан после црвеног картона Богдана Планића у 54. минуту.

Његов колега на другој страни Миодраг Божовић добио је црвени картон на почетку другог полувремена због приговарања судији незадовољан нереаговањем помоћника приликом другог гола "романтичара".

У последњој утакмици 1. кола националне Суперлиге од 19 сати у Новом Саду играју Војводина и Чукарички.

"Тешко је било гледати а камоли играти по оваквом времену" 

Помоћни тренер фудбалера Црвене звезде Воја Ћалов рекао је да је задовољан издањем екипе у другом полувремену и победом над ОФК Београдом (6:2), на старту Суперлиге Србије.

"С обзиром на тешко време и околности, можемо да будемо задовољни како је екипа изгледала. Играчи су се на полувремену дигли, Звезда мора увек да верује у преокрет", рекао је Ћалов после утакмице.

Он је истакао да је због несносне врућине "било тешко и за гледање, а камоли за играње".
"Не можемо да очекујемо да победимо лако у првом колу. Незадовољни смо игром у првом делу, одбрана не сме онако лако да прима голове", упозорио је Ћалов.

Он је прокоментарисао црвени картон који је добио шеф стручног штаба Звезде Миодраг
Божовић у финишу првог полувремена.

"Имао је примедбе на други гол. Сматрамо да је био офсајд", закључио је Ћалов.

Помоћни тренер ОФК Београда Горан Лазаревић изјавио је да његови млади играчи нису имали снаге у другом полувремену.

"Добро прво полувреме, контролисали смо дешавања, али је уследио несхватљив пад у наставку. Заслуженом поразу додатно је кумовао црвени картон Планићу. Тотално смо подбацили, не осећамо се пријатно и утисак је мучан", рекао је Лазаревић.

Резултати првог кола Суперлиге:

Одиграно јуче: Рад–Вождовац 0:2, Спартак–Радник Сурдулица 0:0, Јагодина–Младост Лучани 0:3, Нови Пазар–Јавор Ивањица 0:1.

Одиграно у петак: Партизан–Металац Горњи Милановац 4:0, Борац Чачак–Раднички Ниш 2:1.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи